Події

В Житомирській області чоловіку загрожує ув’язнення за домашнє насильство над своєю дружиною

7 August 2023, 10:55

У Черняхівській громаді поліцейські завершили досудове розслідування правопорушень, унаслідок яких 58-річна жителька потерпала від домашнього насильства свого чоловіка.

Про це 5 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Упродовж року з родиною працювали дільничні офіцери відділу поліцейської діяльності №1 Житомирського РУП. Вони кілька разів вгамовували 51-річного чоловіка, який у стані сп’яніння провокував конфлікти, ображав та погрожував дружині. Неодноразово він виганяв жінку з її власного будинку на вулицю, тож вона шукала прихистку деінде, чекаючи «поки мине буря». Поліцейські складали відносно кривдника адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносили йому приписи із забороною контактувати з дружиною на встановлений період часу. Судом йому було визначене покарання у вигляді штрафних санкцій. До вирішення кризової ситуації у родині поліцейські залучали й фахівців соціальних служб. Проте після недовгого періоду спокою чоловік знову продовжував тиранію», – йдеться у повідомленні.

Відтак слідчі повідомили йому про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних дій обвинувальний акт відносно кривдника було скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства учинення домашнього насильства карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, лише за перший квартал 2023 року в Житомирі зафіксували понад 1100 повідомлень про домашнє насильство.

Як повідомляв Житомир.info, 14 лютого 2023 року Житомирське районне управління поліції інформувало, що Хорошівські правоохоронці завершили розслідування домашнього насильства у Пулинській громаді: 44-річний чоловік самостверджувався у родині шляхом образ і принижень близьких. Його дружина упродовж року неодноразово зверталася до поліцейських з приводу домашньої тиранії. Кривднику загрожує ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: домашнє насильство тиранія Черняхів 
Матеріали по темі