Місто

У Житомирі фіксують збільшення кількості випадків домашнього насильства

16 June 2023, 10:46

Лише за перший квартал 2023 року в Житомирі зафіксували понад 1100 повідомлень про домашнє насильство.

Про це йдеться у публікації на сайті Житомирської міської ради від 15 червня.

«Через російську агресію та її наслідки кількість зафіксованих випадків домашнього насильства зросла як в Україні, так і в нашій громаді: якщо у 2022 році у Житомирі зафіксовано 3033 повідомлення про вчинення домашнього насильства, то у l кварталі 2023 року – 1155», – зазначають у міськраді.

Зазначається, що до 2025 року у Житомирі впроваджуватимуть проєкт UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Його мета – надати всебічну допомогу для розбудови та підтримки муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.

У міськраді також додають, що у просторі «Вільна» проходитимуть так звані «групи взаємодопомоги», де вчитимуть жінок, як самостійно подолати стресові ситуації та уникнути посттравматичних розладів. Перше заняття з психологом відбудеться 16 червня о 13:00. Записатися можна за номером телефону: 098-440-12-72.

Нагадаємо, наприкінці травня у Житомирі запрацював Барнахус – центр для дітей, які стали свідками або постраждали від насильства.

Яку повідомляв Житомир.info, з 2022 року в Житомирі працює кризова кімната для захисту постраждалих від домашнього насильства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство  
Матеріали по темі