Події

Зберігали набої, ракетне паливо та ножі: за добу у Житомирі й районі виявили кілька випадків незаконного поводження зі зброєю

9 August 2023, 09:34

7 серпня поліцейські виявили в обійсті жителя Коростенщини боєприпаси та ракетне паливо. Попередньо, чоловік знайшов усе це після ворожих обстрілів та приніс додому. Тієї ж доби ще кілька випадків незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами правоохоронці зафіксували у Житомирському районі.

Про це 8 серпня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Поліцейські проводили відпрацювання Ушомирської громади. Тоді й виявили, що 60-річний чоловік зберігає вдома вкрай небезпечні «сувеніри». Після документування всіх обставин частину його «арсеналу», що становив надзвичайну небезпеку, довелося знищити на місці. Також слідчі Коростенського райуправління поліції вилучили з домоволодіння чоловіка фрагмент балістичного ракетного палива», - йдеться в повідомленні.

Крім того, уночі на одному з блокпостів поблизу м. Житомира поліцейські зупинили для перевірки автомобіль під керуванням 29–річного жителя Рівненщини. У транспортному засобі виявили набої, ніж та частини автоматичної зброї.

Попільнянські поліцейські під час слідчих дій вилучили з автівки 20-річного жителя Корнинської громади набої, а з його дому – ніж.

А в оселі 65-річного жителя Чуднівщини правоохоронці виявили понад півсотні набоїв. Чоловік розповів, що знайшов предмети неподалік оселі.

Знахідку вирішив заховати біля порогу власного будинку.

Усі вказані події кваліфіковані за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас поліцейські застерігають: зброя, боєприпаси та вибухові речовини, особливо знайдені на місцях обстрілів, несуть небезпеку. Тож їм не місце на мирних територіях! У разі таких знахідок їх не можна торкатися, переносити, розбирати тощо. Про місцезнаходження цих предметів необхідно повідомити до поліції, ДСНС чи органів влади, подбавши, аби до прибуття вибухотехніків ніхто не наближався до потенційно небезпечної території (не менше 300 м довкола).

Інша зброя, дозволена законодавством для носіння та користування громадянами, має бути зареєстрована у встановленому порядку. Будьте відповідальними!

Нагадаємо, 17 липня у поліції інформували, що після санкціонованих обшуків поліцейські вилучили зброю та боєприпаси у трьох жителів Житомирщини: зберігали корпус гранати Ф-1, підривач, набої до кулемету, стартовий пістолет та димову шашку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната набої паливо ракетне паливо незаконне зберігання 
Матеріали по темі