Події

Понад 700 набоїв, снаряд, порох та димові шашки: у жителя Житомирської області під час обшуку виявили цілий арсенал зброї

11 August 2023, 13:01

У Звягелі 10 серпня поліцейські провели процесуальні дії за місцем проживання 48-річного чоловіка, щодо якого мали обґрунтовані підозри про зберігання ним боєприпасів та небезпечних речовин, виявили понад 700 набоїв та боєприпаси.

Про це 11 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Звягельський районний відділ поліції.

«У результаті обшуку у підсобному приміщенні правоохоронці виявили 714 набоїв різного калібру, кілька банок із сипучою речовиною, ймовірно, порохом, артилерійський снаряд та димові шашки.

Наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини та встановлюють джерело походження виявленого. Вилучене буде направлено на дослідження до обласного Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС», -- йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводиться за ознаками кримінального діяння, передбаченого ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Відповідно до чинного законодавства подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Водночас поліцейські зазначають: дорослим та дітям важливо пам’ятати, що у разі виявлення підозрілих предметів, зброї та боєприпасів ні в якому разі не можна їх рухати, переносити, розбирати, нагрівати тощо, адже вони несуть потенційну небезпеку вам та оточуючим. Тим більше не можна приносити такі речі додому.

Про виявлення таких предметів або речовин повідомте у спеціальні служби: рятувальникам або поліцейським. Телефон 102 працює цілодобово!

Нагадаємо, 7 серпня поліцейські виявили в обійсті жителя Коростенщини боєприпаси та ракетне паливо. Попередньо, чоловік знайшов усе це після ворожих обстрілів та приніс додому. Тієї ж доби ще кілька випадків незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами правоохоронці зафіксували у Житомирському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас набої 
Матеріали по темі