Економіка

В двох містах Житомирської області будуть реалізовані проєкти, підтримані ПРООН за фінансування Уряду Німеччини

16 August 2023, 09:42

12 українських громад реалізують проєкти на відновлення інфраструктури на загальну суму 11,45 млн євро, з яких 7,6 млн євро буде профінансовано завдяки проєктам «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» і ReACT4UA та решта 3,85 млн євро – за співфінансування від громад.

Рішення щодо погодження укладання угод про їх фінансування було ухвалене під час зустрічі Ради вищезгаданого проєкту 11 серпня – про це 15 серпня повідомила пресслужба Міністерства економіки.

«Підтримка, яку надають Україні міжнародні партнери, дозволяє Уряду здійснювати комплексну роботу зі стимулювання та розвитку малого і середнього бізнесу, який зазнав значних втрат через війну. Ми розуміємо, що саме приватний сектор, зокрема МСБ, має стати основним драйвером як відновлення економіки, так і відбудови країни загалом. Проєкти, спрямовані на відновлення доступу підприємцям до базової інфраструктури та виробничих приміщень, а також зміцнення спроможності місцевих громад у підтримці бізнесу є надзвичайно актуальними у сучасних умовах. Ми вдячні німецькому Уряду за рішення надати фінансову підтримку на реалізацію 12 місцевих ініціатив. Такі проєкти дозволяють підсилити на місцевому рівні заходи підтримки бізнесу, що вже реалізуються на центральному», - зазначила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Зокрема, підтримка проєктних ініціатив передбачається у таких пріоритетних сферах: 2 проєкти спрямовані на відновлення чи надання електро-, газо-, водопостачання чи інших базових комунальних послуг для бізнес-зон місцевої громади; 10 проєктів будуть спрямовані на переобладнання комунальних приміщень для приймання місцевих та переміщених МСП, а також забезпечення обладнанням ділової інфраструктури (бізнес-центри, коворкінги, громадські простори для роботи тощо).

До переліку переможців грантового конкурсу потрапили дві громади Житомирської області:

проєкт «Лабораторія підприємництва», Житомирська міська рада;

проєкт «Створення сучасного центру розвитку бізнесу та креативних інновацій у Звягельській міській територіальній громаді», Звягельська міська рада Житомирської області.

Житомирська міська рада 3 липня повідомила деталі створення «Лабораторії підприємництва», яка буде на базі Центру професійно-технічної освіти м. Житомира (Селецька, 5).

«Тут встановлять новітнє високотехнічне виробниче обладнання, яке зможуть безоплатно використовувати підприємці мікро- та малого бізнесу для дрібносерійного виробництва своєї продукції з метою подальшого збуту. Сфера – деревообробка, металообробка та 3D- моделювання. Ще одна лінія у лабораторії буде призначена для учнів закладу: тут готуватимуть кваліфіковані кадри, що відповідатимуть потребам ринку праці», - зазначалося у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі 2 серпня 2023 року стартував прийом заявок на конкурс бізнес-ідей, мета якого – створення умов для сталого розвитку підприємництва, підтримка інноваційного і економічного розвитку Житомирської міської територіальної громади, подолання негативних економічних наслідків війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінекономіки бізнес ПРООН грант  
Матеріали по темі