Події

Вирок активісту Громову, який отримав 3,5 роки тюрми за вимагання, оскаржують в Житомирському апеляційному суді

21 August 2023, 11:59

Житомирський апеляційний суд відкрив апеляційне провадження за апеляційними скаргами на вирок Корольовського районного суду м.Житомира про 3,5 роки позбавлення волі для Олександра Громова, обвинуваченого у вимаганні.

Відповідна ухвала апеляційного суду від 4 серпня 2023 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами обвинуваченого ОСОБА_3, його захисника ОСОБА_4 та прокурора відділу Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_5 на вирок Корольовського районного суду м.Житомира від 28.06.2023 відносно ОСОБА_3», - зазначається в ухвалі.

Апеляційний розгляд призначений на 14 листопада 2023 року, участь обвинуваченого Олександра Громова в судовому засіданні апеляційного суду є обов`язковою.

Нагадаємо, Корольовський районний суд м. Житомира вироком від 28 червня цього року присудив 3,5 роки позбавлення волі громадському активісту Олександру Громову у справі про вимагання, яку в суді розглядали понад три роки.

Скриншот з ухвали апеляційного суду

Як повідомляв Житомир.info, керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА Олександра Громова 13 серпня затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він, побачивши правоохоронців, намагався приховати між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометувальну інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Обвинувальний акт стосовно Громова надійшов до Корольовського районного суду м. Житомира 2 грудня 2019 року. На судовому засіданні 6 березня 2020 року адвокатка обвинуваченого клопотала про повернення застави у розмірі 200 тисяч 700 гривень, які були внесені матір'ю Громова, але суд відмовив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Громов суд вимагання вирок 
Матеріали по темі