Влада

​Адвокатка житомирського «активіста» Громова клопотала у суді про повернення 200 тис. застави

6 March 2020, 13:45

У Корольовському районному суді м. Житомира 6 березня відбулося перше засідання щодо справи «активіста» Олександра Громова, якого обвинувачують у вимаганні грошей від керівника районного лісгоспу Олександра Бондарчука. Розгляд справи розпочали без потерпілого, який не з’явився до суду.

Обвинувачений вкотре повідомив, що не визнає свою вину і попросив надавати покази останнім.

«Не визнаю свою вину у повному обсязі. Буду надавати покази, але, ваша честь, я просив би надати змогу давати покази лише після того, як будуть допитані всі свідки, в кінці судового слідства», – відповідає Олександр Громов на запитання судді.


На засіданні адвокатка обвинуваченого клопотала про повернення застави у розмірі 200 тисяч 700 гривень, які були внесені матір'ю Громова.

«Строк дії ухвали був встановлений до 14 жовтня 2019 року. Термін застави був встановлений 2 місяці, відповідно до ст. 203 КПК застосування запобіжного заходу припиняє свою дію після закінчення строку дії ухвали про обрання запобіжного заходу. Таким чином, строк дії даного запобіжного заходу закінчився 14 жовтня 2019 року, тобто вважаємо, що застава припинила свою дію. З клопотання до слідчого судді про продовження дії застави ніхто не звертався, було лише клопотання слідчого про продовження дії процесуальних обов'язків», – звернулася адвокатка сторони захисту Ольга Янчевська.

Проте суд відмовив у клопотанні про повернення застави через безпідставність.

Наступне засідання відбудеться 7 квітня, на якому мають допитати потерпілого Олександра Бондарчука.

Нагадаємо, колишній начальник Житомирського управління лісового господарства буде свідком у справі Олександра Громова.

Як повідомляв Житомир.info, Олександра Громова – «активіста», керівника ГО, члена громадської ради при Житомирській ОДА 13 серпня 2019 року затримали в ресторанному комплексі «Гайки» в Житомирі після передачі йому 5 тисяч доларів США, які він, побачивши правоохоронців, намагався приховати між сідницями. Чоловік шантажував керівника районного держлісгоспу, погрожуючи викласти в Інтернеті компрометуючу інформацію напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Олевський район.

Як повідомляв Житомир.info, з 6 березня у Житомирській міській ОТГ через коронавірус заборонили проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Громов суд хабар адвока  
Матеріали по темі