Фоторепортаж

Як за рахунок поточних видатків у Житомирі роблять благоустрій 32 соток насипу з мулу вздовж річки Тетерів. Фоторепортаж

21 August 2023, 15:54

Яскраво зелена трава, молоді дерева, чисте узбережжя, свіжо пофарбована лавка та урна - такий вигляд зараз має територія, яка була відсипана з вивезеного мулу під пішохідним мостом під час розчистки русла річки Тетерів.

Три місяці тому виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив проведення благоустрою цієї території. Тут розрівняли поверхню, але було досить багато побутового сміття, з землі стирчала арматура та кістки тварин. На території росло кілька старих дерев.

Благоустрій мали проводити комунальні підприємства «Зеленбуд», «Управління автомобільних шляхів», «Експлуатація штучних споруд», проте спеціальних коштів на благоустрій не виділяли.

“Тут близько 32 соток території, яка виникла на місці складування мулу з річки Тетерів. Ми побачили, що з’явилася корисна територія і шкода було її занехаяти і дозволити, щоб тут все поросло бур’янами. Тому виникла пропозиція посіяти тут траву, посадити дерева та підтримувати територію у належному санітарному стані.

На цей об'єкт спеціальні кошти не виділялися, роботи проводилися за рахунок поточних видатків, призначених на утримання території міста. 20 дерев, які там висадили, “Зеленбуду” подарували небайдужі житомиряни. Також ми сюди завезли кілька вживаних електричних опор, щоб тимчасово відгородити територію від заїзду машин. Періодично тут проводить прибирання комунальне підприємство «Експлуатація штучних споруд».

У Департаменті архітектури є плани на подальший благоустрій цієї території, але вона у будь-якому разі буде використана для відпочинку містян. Це охоронна територія річки, ніякого будівництва магазинів тощо тут не буде”, - розповів начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Нагадаємо, виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив проведення благоустрою території по провулку 4-му Чуднівському.

Як повідомляв Житомир.info, з квітня минулого року в Житомирі чистили русло річки Тетерів, це розчищення коштувало майже 6 млн грн. До січня 2023 року русло було почищене і його почали потроху наповнювати водою, а майданчики на берегах річки, планували весною порівняти і зробити там, за словами директора КП «Експлуатація штучних споруд», гарний сквер. Станом на березень цього року Тетерів в районі підвісного мосту знову наповнився водою.

Нагадаємо, 20 березня 2022 року міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі спустили воду з річки Тетерів, бо була загроза підриву греблі, та користуючись нагодою, вирішили поглибити та почистити русло. Втім, наприкінці травня під час брифінгу мер пояснював представникам ЗМІ, що річку Тетерів спустили, оскільки це було потрібно для військових.

Який вигляд 22 березня 2022 року мала річка Тетерів, з якої спустили воду, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благоустрій Тетерів річка видатки 
Матеріали по темі