Події

Пенсіонер з Бердичева потрапив на гачок шахраїв і втратив 26 тисяч гривень

7 September 2023, 12:07

У шахрайську пастку, де зловмисники називаються працівниками банків, потрапив 68-річний бердичівлянин.

Про це 7 вересня повідомив Бердичівський районний відділ поліції.

«До чоловіка зателефонував невідомий та назвався працівником служби безпеки фінансової установи. Незнайомець повідомив про спроби несанкціонованого зняття коштів з його банківської картки. Для збереження заощаджень співрозмовник запропонував «змінити пін-код», а для його активізації – назвати 4 цифри, які надійдуть в смс-повідомленні. Чоловік відмовився. Однак за деякий час знову отримав подібний дзвінок, у якому йому вже повідомили про блокування картки, а для її розблокування потрібно було виконати деякі маніпуляції. Цього разу чоловік повірив «працівнику банку» та назвав усі конфіденційні дані по картці. Потому виявив списання більш ніж 26 тисяч гривень власних заощаджень», - йдеться у повідомленні.

Нині поліцейські встановлюють осіб, причетних до шахрайства, та нагадують правила, які допоможуть убезпечити себе від подібних злочинних посягань:

перевіряйте будь-яку інформацію, що пов’язана з обігом ваших коштів. Ніколи й нікому не повідомляйте термін дії банківської картки, CVV2-код, паролі, що надходять в SMS-повідомленнях;

пам’ятайте, працівники банку ніколи не телефонують, щоб дізнатися зазначену інформацію. Якщо ви чуєте подібне від незнайомців, перервіть спілкування та зателефонуйте самі, але вже на офіційний номер телефону банку. Він зазначеній у вас на картці. Або завітайте до найближчого банківського відділення особисто. Інших способів розв'язати такі питання не існує.

Нагадаємо, на початку вересня шахраї отримали доступ до банківського рахунку жительки Бердичівського району: жінка втратила понад 195 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці серпня 2023 року пенсіонерка з Коростеня за «порятунок» доньки віддала шахраям понад 100 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай банківська картка пенсіонер поліція шахрайство Бердичів 
Матеріали по темі