Події

Понад 100 тисяч гривень віддала шахраям 81-річна жителька Житомирської області за «порятунок» доньки

12 August 2023, 18:25

81-річна жителька Коростеня втратила понад 100 тисяч гривень: жінка була впевнена, що рятує доньку, натомість збагатила шахрая.

Про це 12 серпня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«10 серпня на стаціонарний телефон пенсіонерки зателефонувала жінка, яка назвалася її донькою та повідомила, що потрапила в дорожньо-транспортну пригоду. Аби залагодити всі питання – терміново потрібні гроші. Тож попросила допомоги у матері. Також псевдодочка зазначила, що за коштами скоро заїде її знайомий. Шокована звісткою пенсіонерка, не вагаючись ні хвилини, віддала всі свої заощадження чоловіку, який незабаром прийшов за грошима. Згодом вона зрозуміла, що стала жертвою шахраїв, тому звернулась із заявою до поліції», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Встановлюються особи, причетні до ошуканства.

Поліція Житомирщини застерігає громадян бути обережними під час спілкування із незнайомцями телефоном. Переконатися, що на зв’язку дійсно ваші рідні, можна за допомогою уточнень, які знаєте лише ви та ваші рідні.

Нагадаємо, на початку серпня в Житомирській області оголосили про підозру в шахрайстві 25-річному жителю Звягеля, який назвався нацгвардійцем і виманив у жінки гроші.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня 2023 року в поліції розповідали, що лише за добу в Житомирській області зафіксували кілька випадків шахрайства: жителі, повіривши «працівникам банку» втратили близько 50 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство поліція Коростень 
Матеріали по темі