Місто

Житомиряни винні за спожиту воду понад 86 млн грн, водоканал знову попередив про стягнення боргів через суд

8 September 2023, 09:45

Заборгованість споживачів перед КП «Житомирводоканал» перевищила 86 млн грн. Зі злісних неплатників підприємство має намір стягувати борги у судовому порядку.

Про це вранці 8 вересня розповіла пресслужба водоканалу.

Там зауважують: заборгованість – один із «трьох якорів», які тягнуть підприємство на дно.

«Ми ніколи не лишаємо житомирян наодинці з проблемами, намагаємося реагувати максимально оперативно на усі заявки. Але! 86,3 мільйона заборгованості перед підприємством критичної інфраструктури, перед тими, хто щодня забезпечує вас водою! Крадіжка води через незаконні врізки! І економічно необґрунтований тариф – три якорі, які тягнуть нас на дно», – йдеться у повідомленні.

На підприємстві зазначають, що за 86,3 мільйона гривень водоканал міг би перекласти десятки кілометрів підвідних мереж до тих будинків, які поки ще продовжують живитися від старих, поїдених корозією, мереж; відремонтувати насосні станції, що дозволило б зменшити виникнення аварійних ситуацій.

Також на водоканалі ще раз попередили, що стягуватимуть борги у судовому порядку.

«Усвідомлюючи те, що більшість боржників і крадіїв води з числа платоспроможного населення, ми прийняли рішення діяти ще більш рішуче і в подальшому застосовуватимемо ще більш наполегливі комунікаційні методи боротьби зі злісними неплатниками за послугу водопостачання і водовідведення та стягуватимемо борги у судовому порядку», – попереджає КП «Житомирводоканал».

Нагадаємо, 1 червня 2023 року пресслужба КП «Житомирводоканал» інформувала, що з січня по квітень вказаного року підприємство передало до суду 158 матеріалів щодо стягнення заборгованості з жителів міста за спожиту воду. Зазначалося, що борг споживачів перед «Житомирводоканалом» перевищив 82 млн грн (від початку війни заборгованість зросла на 22 мільйони).

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2023 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик зазначав, що споживачі боргують підприємству понад 70 млн грн. До злісних боржників планували застосовувати певні заходи, зокрема залучати колекторські компанії до роботи з ними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал борг заборгованість  
Матеріали по темі