Влада

Плани влади Житомира щодо реабілітації військових: стаціонарні та амбулаторне відділення і реабілітаційні центри

15 September 2023, 10:58

У Житомирі хочуть побудувати сучасний реабілітаційний центр для комплексного відновлення військових, а в поліклініці – відкрити амбулаторне відділення.

Про це 14 вересня в програмі «Діалоги» на Житомир.info повідомив мер Сергій Сухомлин, відповідаючи на питання житомирян.

«Я за те, щоб все можна було зробити дуже швидко. Але, по-перше, є державні стандарти, вони сьогодні розробляються, і буквально 2 місяці тому вже прийшли нормативні документи, що нам потрібно в кожній лікарні відкрити стаціонарні відділення на 50-60 ліжок. Цими проєктами ми вже займаємося. Ми розуміємо, що цих хлопців і дівчат буде, на жаль, набагато більше, які будуть потребувати цієї реабілітації. Тому сьогодні вже виготовляється проєкт великого амбулаторного реабілітаційного відділення на базі поліклініки на вул.Лесі Українки. Це буде поверх повністю під реабілітацію з окремим ліфтом, і після виготовлення проєкту, найближчим часом він вже буде готовий, ми почнемо робити ремонтні роботи і реалізовувати цей проєкт», - розповів міський голова.

Нагадаємо, капітальний ремонт приміщення поліклініки №2 для розміщення амбулаторно-реабілітаційного відділення – один із семи проєктів, на які Житомирська область отримає 130,8 млн грн від Європейського інвестиційного банку.

Згадав Сергій Сухомлин і про будівництво сучасного реабілітаційного центру, на проєкт якого нещодавно оголосили конкурс.

«На цей проєкт всеукраїнська асоціація архітекторів оголосила всеукраїнський конкурс, він узгоджений із Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. І десь на початку грудня має бути вже презентація переможців по цьому проєкту. Після цього буде виготовлена робоча документація і почнеться будівництво. На цей проєкт, якщо ми не знайдемо кошти міжнародних донорів чи держава не дасть, то будемо витрачати в тому числі кошти місцевого бюджету. У мене завтра (15 вересня) о 14-й годині зустріч з одним із іноземних фондів, які зацікавлені в фінансуванню саме таких проєктів», - розповів Сергій Сухомлин.

Зараз міська влада розпочинає перемовини із міжнародним фондом, який уже будує дитячий реабілітаційний центр.

«У нас уже будується реабілітаційний центр, це робить дуже потужний міжнародний благодійний фонд. Я 4 роки тому зустрічався з ними в США, зустрічався з ними минулого року. Десь влітку наступного року центр вже відкриє свої двері, він розрахований під реабілітацію дітей, вони прийняли програму, що будуть проводити і реабілітацію військових. Це велике приміщення, абсолютно нове будівництво, більша частина будівельних робіт вже зроблена і наступного року буде відкриття», - повідомив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, благодійний фонд «Місія в Україну» з 2021 року будує на Корбутівці медико-соціальний реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю.

Як повідомляв Житомир.info, КП «Лікарня № 2 ім.В. П. Павлусенка» Житомирської міської ради виділили в гідропарку ділянку площею 1 га під будівництво реабілітаційного центру для військових: рішення увалили на сесії міської ради 29 червня 2023 року. До цього, 22 червня мер презентував проєкт реконструкції гідропарку та розповів, де саме хочуть будувати реабілітаційний центр, а 24 червня зустрівся в гідропарку з кількома активістами та показав місце для майбутнього реабілітаційного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реабілітація військовий реабілітаційний центр поліклініка лікарня Сухомлин 
Матеріали по темі