Влада

У кошторис ремонту укриття в Коростишівському ліцеї «зашили» генератор і підйомник для людей з інвалідністю у 2 рази дорожче ринкової ціни

16 September 2023, 10:14

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 7 вересня опублікував намір укласти угоду з ТОВ “АртХаус” на капітальний ремонт споруди цивільного захисту (ПРУ) Коростишівського професійного аграрного ліцею. Вартість угоди може скласти 26,8 млн грн

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Очікувана вартість закупівлі становила 27,64 млн грн. ТОВ “АртХаус” було єдиним учасником.

Цьогоріч мають виконати капітальний ремонт споруди цивільного захисту Коростишівського професійного аграрного ліцею по вулиці Семінарська, 118 в м. Коростишів. У тому числі виконають загальнобудівельні роботи, утеплять цоколь, влаштують поліуретанове покриття підлоги, а також придбають обладнання для опалення та вентиляції, гарячого водопостачання, устаткування для протипожежної системи.

У підсумковій відомості ресурсів вибірково перевірені ціни на устаткування виявились значно дорожчі від ринкової ціни.

Наприклад, генератор дизельний KJ Роwеr KJA 40 був включений до кошторису за ціною 530,831 тис. грн, що на 85% дорожче ціни ніж на сайті продавця 287,283 тис. грн.

Схожа ситуація із підіймальною платформою FогStоr FlL1 50-2, яка була включена у кошторис за ціною 329,2 тис. грн. Це на 94% дорожче від цін в інтернеті, а саме 170 тис. грн.



У тендері на капітальний ремонт споруди цивільного захисту (ПРУ) КУ «Новоборівський психоневрологічний інтернат» підрядник пропонує поставити похилий сходовий підйомник для МГН FlL150-2 за 156,6 тис. грн, що на 110% дешевше від ціни ТОВ “АртХаус”.

Блок безперебійного живлення PSN-500 замовили за 6399 грн, тоді як на сайті його можна купити за 5218 грн.

Датчики руху і розбиття скла LS 1O2-PIGBSS в кошторисі закладений по 1530 грн. На сайті їх можна придбати за ціною 985 грн.

ТОВ “АртХаус” - зареєстроване у 2006 році в Житомирі. Власником фірми є Петро Бобло, а керівником Василь Герасимчук. За даними системи «YouControl», з 2016 року фірма отримала державних замовлень на 893 млн грн, половина з них від департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Зокрема з початку повномасштабного вторгнення ТОВ “АртХаус” уклало угод на понад 350 млн грн, із яких 143 мільйони від департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА.

Проєктну документацію з капітального ремонту споруди цивільного захисту (ПРУ) Коростишівського професійного аграрного ліцею розробило ТОВ “Укржитлопроект” за 1,39 млн грн. Про укладену угоду департамент Житомирської ОДА з ТОВ “Укржитлопроект” прозвітував 10 квітня. Також зауважимо, що дана фірма розробляла проєктну документацію з капітального ремонту підвальних приміщень адмінбудівлі та будівлі 1 і 2 відділення (облаштування найпростішої споруди (укриття) цивільного захисту) КНП "Обласний медичний спеціалізований центр".

ТОВ «Укржитлопроект» засноване в листопаді 2007 року в Києві. Власником та директором фірми є Федір Торопцев.

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття департамент тендер закупівля ОДА Коростишів ліцей  
Матеріали по темі