Події

Засуджений чоловік разом із спільниками організував розповсюдження наркотиків у Житомирі

18 September 2023, 10:16

Утриманець виправної установи на території Вінницької області та його шестеро спільників, які знаходилися на волі, організували канал розповсюдження амфетаміну на території кількох областей, серед яких місто Житомир.

Про це 18 вересня повідомила пресслужба департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«Як встановили співробітники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та слідчі обласної поліції, 39-річний засуджений організував діяльність злочинної організації, члени якої займалися незаконним виготовленням та розповсюдженням психотропних речовин. Збували наркотичні засоби на території Житомира, Чернівців та області, а також у столиці. У кожному з перелічених міст знаходився учасник злочинного угруповання, який відповідав за наркотрафік на ввіреній йому території. Заборонені речовини фігуранти пересилали територією України за допомогою поштових сервісів, де на місцях розфасовували та збували товар серед населення. Для ведення звітності керівник чернівецької ланки злочинної групи залучив до протиправної діяльності свою співмешканку. Вона відповідала за «бухгалтерію» угруповання та проводила грошові розрахунки з фігурантами», - йдеться у повідомленні.

Поліцейські спільно з працівниками СБУ в Чернівецькій області за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення провели 14 обшуків на території кількох регіонів за місцями проживання, в транспортних засобах фігурантів та у виправній колонії на Вінниччині. Вилучили предмети для виготовлення та фасування амфетаміну, 250 тис. грн, мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки та «чорнові» записи.

Шістьох ділків із волі правоохоронці затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На підставі зібраних доказів організатору та членам злочинної організації повідомлено про підозру за ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Нагадаємо, 15 серпня поліція затримала 33–річного жителя Новогуйвинської громади, який у власній оселі організував «магазин» заборонених речовин. Під час проведення слідчих дій у його домоволодінні були виявлені пакунки з порошкоподібною речовиною, ймовірно, амфетаміном та ємність з сухою рослинною масою, схожою на коноплі.

Як повідомляв Житомир.info, 13 серпня 2023 року в центрі Житомира поліцейські затримали 48-річного містянина, причетного до збуту наркотиків. Чоловік тривалий час перебував у людному місці, періодично біля нього затримувались перехожі та швидко прямували далі. Поява поліцейських спантеличила чоловіка, він почав помітно нервувати. Під час поверхневого огляду в сумці підозрюваного виявили близько трьох десятків згортків з подрібненою рослинною масою та грошові кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики амфетамін поліція 
Матеріали по темі