Місто

Житомирський ліцей зібрав 4 тисячі євро, за які придбали автомобіль для військових

20 September 2023, 13:30

Кожен має допомагати військовим, адже вони стоять на захисті держави – так вважають учні житомирського ліцею № 3. Діти з початку навчального року проводили різні благодійні акції, аби долучитися до закупівлі автомобіля для воїнів.

«Ми долучилися всією нашою шкільною родиною – це вчителі, учні та їх батьки. Ми провели декілька волонтерських заходів: «І буде мир», де першокласники намалювали малюнки й передали батькам 1 вересня, а також акція «Донат для ЗСУ замість квітів», яку також провели 1 вересня. Зараз дуже важкий час і не знаєш, що буде далі. Дуже хочеться, щоб ті, хто буде закінчувати школу наступного року, закінчували школу в мирній Україні, і першокласники, які пішли до школи, щоб знали, що таке справжні свята у школі, бо зараз важко щось провести. Тому навіть першокласники, яким лише 6 років виповнилося, знають для чого цей автомобіль і долучаються», - розповідає представниця парламенту ліцею №3 Вікторія Нікітчук.

Учням ліцею №3 вдалося зібрати 4 тисяч євро, які вони передали волонтерам, а ті пригнали автомобіль з Німеччини, який потрібен військовим.

«Коли хлопці попросили допомогли їм з автомобілем, бо був втрачений не один автомобіль вже, ліцей №3 почав охоче збирати на це. Ліцей зібрав 4 тисячі євро», - каже волонтерка Світлана Покрасова.

Військові з радістю прийняли ключі від дітей.

«Були дуже здивовані та дуже раді. Приємно, що у нас підростаюче покоління таке. Автомобіль буде використовувалися майже на нулі, це буде підвіз продуктів, боєприпасів», – каже військовослужбовець Максим.

Також учні ліцею зібрали дитячі малюнки та солодощі, щоб передати українським захисникам.

Нагадаємо, 16 лютого у Житомирі учні ліцею №3 влаштували флешмоб до Дня єднання та збирали кошти для ЗСУ на ярмарку.

Як повідомляв Житомир.info, учні ліцею №21 зібрали 158 тис. 493 грн на автомобіль для Збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей школа допомога ЗСУ благодійність волонтер волонтерство діти дитина Покрасова 
Матеріали по темі