Події

У Житомирі затримали хірурга з Коростеня, який у складі ВЛК вимагав 6 тис. грн у військовозобов'язаного за фіктивний діагноз

20 September 2023, 16:31

У Житомирі за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, затримано члена Коростенської міської військово-лікарської комісії при Коростенському РТЦК та СП.

Про це 20 вересня повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

«Лікар-хірург Коростенської міської лікарні пообіцяв військовозобов’язаному за «винагороду» у 6000 грн постановити йому діагноз, який у подальшому стане підставою для відстрочки від мобілізації на 6 місяців. 20.09.2023 факт вимагання та одержання лікарем неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) задокументовано за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону», - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу УСР в Житомирській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня 2023 року правоохоронці повідомили про затримання у Житомирі голову військово-лікарської комісії, адвоката і посадовицю медустанови, які за хабарі вигадували діагнози ухилянтам: фігуранти справи пропонували потенційним призовникам фіктивні меддовідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я: у підроблені документи зловмисники вписували вигадані важкі діагнози, які дозволяли ухилянтам уникнути призову і виїхати за межі України; вартість таких «послуг» становила від 2,5 до 5 тис. доларів, сума залежала від терміновості «замовлення». 17 серпня Корольовський районний суд м.Житомира обирав запобіжні заходи трьом фігурантам справи про вигадані діагнози для ухилянтів – двом лікаркам та адвокату призначили застави по 671 тис. грн, однак всі учасники звернулися до апеляційного суду оскаржувати ці рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ухилянт ВЛК лікар хірург Коростень лікарня підозра 
Матеріали по темі