Події

У Житомирі жінка віддала «представнику банку» 26 тис. грн, а в Коростишеві – повірила оголошенню про допомогу і втратила 39 тис. грн

21 September 2023, 11:16

Днями пенсіонерка із Житомира «подарувала» шахраям 26 тис. грн із картки, а жінка з Коростишева повірила оголошенню в соцмережах і втратила з картки майже 40 тис. грн.

Про це 20 вересня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Днями 65-річна жителька обласного центру отримала дзвінок від «представника» банківської установи, який пропонував грошову допомогу. А для зарахування коштів необхідно було лише підтвердити вхід до мобільного банкінгу. Довірлива жінка так і зробила. Так вона втратила 26 тисяч гривень з власної картки. А у Коростишеві 48-річна жінка побачила у соціальній мережі оголошення щодо надання матеріальної допомоги. Повіривши у правдивість меседжу, вона перейшла за посиланням та вказала на невідомому сайті всі банківські реквізити. На жаль, у подальшому їй надійшла смс про списання 39 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 вересня поліція інформувала, що у шахрайську пастку, де зловмисники називаються працівниками банків, потрапив 68-річний бердичівлянин, чоловік задля «розблокування картки» виконав маніпуляції, надиктовані зловмисниками, і втратив більш ніж 26 тисяч гривень власних заощаджень.

Як повідомляв Житомир.info, на початку вересня 2023 року шахраї отримали доступ до банківського рахунку жительки Бердичівського району: жінка втратила понад 195 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство банк рахунок ошуканство інтернет-шахрайство 
Матеріали по темі