Події

Штовхав, виганяв з будинку та погрожував: у Житомирській області чоловікові оголосили про підозру за знущання з 90-річної матері

23 September 2023, 09:51

Упродовж року до правоохоронців кілька разів надходили повідомлення про вчинення домашнього насильства відносно літньої жінки, яка проживає в одному з сіл Стриївської громади Звягельського району. Кривднику, сину 90-річної жінки, оголосили про підозру. Йому загрожують громадські роботи або ув’язнення.

Про це 23 вересня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Звягельського районного відділу поліції.

«Поліцейські сектору протидії домашньому насильству неодноразово розбирались у ситуації. Син пенсіонерки штовхав її, ображав, принижував, вчиняв сварки, виганяв з будинку та погрожував. До того ж жінка літнього віку має проблеми з зором», – йдеться у повідомленні.

Кривдник ніде не працює та зловживає спиртним. Відносно чоловіка правоохоронці складали адміністративні протоколи, виносили термінові заборонні приписи та проводили профілактичну роботу.

Агресор карався судом штрафними санкціями та навіть адміністративним арештом, проте продовжував ображати матір. Відтак нині відносно дебошира правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

21 вересня слідчі Звягельського районного відділу поліції оголосили чоловікові про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України. Триває подальше досудове розслідування.

За чинним законодавством підозрюваному за такі дії може загрожувати покарання від громадських робіт до позбавлення волі на строк до 2 років.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2023 року в поліції розповідали, що на Звягельщині суд ув’язнив 43-річного чоловіка за вчинення домашнього насильства стосовно 71-річної матері: кривднику призначили покарання у вигляді 6 місяців позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство підозра  
Матеріали по темі