Події

У Бердичеві жінка намагалася відкупити майбутнього зятя, а у Ружині чоловік пропонував хабар через наркотики

25 September 2023, 14:13

У Бердичеві містянка хабарем намагалася відкупити майбутнього зятя від адміністративної відповідальності, а у смт Ружин 45-річний місцевий житель думав уникнути покарання за кримінальний проступок.

Про це 25 вересня повідомляє Бердичівський районний відділ поліції.

«24 вересня до поліції надійшло повідомлення про те, що у райцентрі автомобілем «Kia Rio» керує ймовірно нетверезий водій. Перевірки такої інформації провели патрульні сектору реагування Бердичівського райвідділу. Поліцейські виявили вказаний транспортний засіб на одній із центральних вулиць міста. За кермом знаходився 19-річний бердичівлянин. Він дійсно був у стані сп’яніння, що підтвердив лікарський висновок. Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, пасажирка автомобіля, майбутня теща водія, намагалася його «врятувати» і поклала в салон службового автомобіля «відкупне». Днем раніше патрульні відділу поліцейської діяльності № 2 (смт Ружин) Бердичівського райвідділу зупинили на вулиці селища перехожого. Під час поверхневої перевірки у 45-річного місцевого жителя виявили паперовий згорток із рослинною масою, попередньо – наркотичним засобом. Аби «залагодити» питання, чоловік запропонував поліцейським хабар, поклавши гроші на автомобіль», - йдеться в повідомленні.

В обох випадках працівники слідчо-оперативної групи райвідділу задокументували факти пропозиції неправомірної вигоди та вилучили свідчення протиправних діянь.

«Наразі розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. За це фігурантам може загрожувати від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років. Окрім того, у першому випадку відносно водія складені адміністративні за матеріали нетверезе керування транспортним засобом (ч. 1 ст. 130 КУпАП). А щодо зберігання наркотичних засобів жителем Ружина – розпочато кримінальне провадження (ст. 309 КК України)», - повідомляють правоохоронці.

Нагадаємо, у Брусилові Житомирської області 20 вересня нетверезий водій пропонував патрульним 5000 грн, щоб уникнути відповідальності за вчинені правопорушення. Натомість став фігурантом кримінального провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 13 вересня 2023 року у Звягелі патрульні районного відділу поліції зупинили на одній із вулиць автомобіль «Opel», водій якого порушив Правила дорожнього руху та намагався відкупитися від поліцейських.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Бердичів Ружин поліція нетверезий водій наркотики 
Матеріали по темі