Події

В райцентрі Житомирської області за порушення ПДР зупинили Opel, водій якого запропонував 100 доларів хабара поліцейським

14 September 2023, 13:19

У Звягелі 13 вересня патрульні районного відділу поліції зупинили на одній із вулиць райцентру автомобіль «Opel», водій якого порушив Правила дорожнього руху та намагався відкупитися від поліцейських.

Про це 14 вересня повідомляє Звягельський районний відділ поліції.

«За кермом перебував 24-річний місцевий житель. Правоохоронці з’ясували, що молодик раніше вже був позбавлений права керування транспортними засобами через нетверезе водіння терміном на 1 рік. Тож він керував автівкою без відповідних документів. Аби уникнути адміністративної відповідальності, керманич запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США. Тож на місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи Звягельського райвідділу, які задокументували усі обставини», - йдеться у повідомленні.

Відносно водія правоохоронці оформили адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом…) КУпАП. Тепер йому доведеться сплатити штраф. Нині триває відповідна перевірка.

Поліція нагадує, що відповідно до чинного законодавства пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі (ст. 369 КК України) караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадуємо, 8 вересня поблизу Житомира зупинили Меrcedes, водій якого запропонував 3 тис. грн поліцейським через порушення ПДР та позбавлення права керування.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 7 вересня 2023 року на одній із вулиць міста Андрушівка патрульні зупинили автомобіль за порушення ПДР: водій був нетверезий і запропонував 5 тис. грн хабаря правоохоронцям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліція водійське посвідчення водій ПДР порушник Звягель 
Матеріали по темі