Події

Четверо жителів райцентру Житомирської області віддали шахраям понад 70 тисяч гривень

27 September 2023, 14:20

Минулої доби до Бердичівського райвідділу поліції звернулися одразу четверо місцевих жителів, які віддали шахраям понад 70 тисяч гривень.

Про це 27 вересня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«28-річна містянка сподівалась отримати матеріальну допомогу, перейшовши за посиланням, розміщеним в одному з онлайн-чатів. Натомість отримала повідомлення про списання 35 тисяч гривень її власних заощаджень. Адже вона ввела всі відомості для доступу до її банківського рахунку на сторонньому сайті», - йдеться у повідомленні.

Також у поліції повідомили про інші випадки тієї доби. 59-річний заявник розповів, що в соціальній мережі натрапив на оголошення про продаж дров за вигідною ціною. Він переказав продавцеві понад 10 тисяч гривень передоплати. Однак доставки так і не відбулося.

Місцева пенсіонерка, поспілкувавшись телефоном з «представником банку», втратила майже 22 тисячі гривень, адже продиктувала йому секретні коди, що надходили на її мобільний.

Невдало завершилася спроба 35-річної містянки продати товар за допомогою онлайн-оголошення. «Покупець» надіслав їй посилання для введення реквізитів на оплату. Насправді такий лінк привів її на фішинговий сайт: з рахунку жінки зникли понад 3 тисячі гривень.

У всіх зазначених випадках правоохоронці проводять розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України та встановлюють причетних до правопорушень осіб.

Нагадаємо, 26 вересня пресслужба Коростенського районного управління поліції повідомила про чоловіка, який близько року в соціальних мережах продавав неіснуючі трактори жителям різних областей України.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2023 року відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив про те, що днями пенсіонерка із Житомира «подарувала» шахраям 26 тис. грн із картки, а жінка з Коростишева повірила оголошенню в соцмережах і втратила з картки майже 40 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поліція шахрай шахрайство банк рахунок гроші ошуканство 
Матеріали по темі