Політика

Депутатка та мер сперечалися на сесії Житомирської міської ради про корупцію до та після 2019 року

28 September 2023, 11:08

Депутатка Людмила Зубко звинуватила нинішню владу у корупції та крадіжках, а мер Сергій Сухомлин зауважив, що корупція була завжди і треба бути об’єктивними.

Ця перепалка сталася на позачерговій сесії Житомирської міської ради 28 вересня 2023 року під час обговорення питання щодо намірів влади забрати з місцевих бюджеті військовий ПДФО.

«Децентралізація, проєкти до 2019 року були в нашій громаді, а після 2019 я не знаю, що тут було. На вході 2019-2020 партія «Слуги народу» присвоїла собі всі ці документи, «Велике будівництво», і далі що? Одні крадіжки і корупція», - наголосила депутатка від «Європейської Солідарності» Людмила Зубко.

Мер Сергій Сухомлин заперечив, що корупція була і раніше.

«Корупція у нас в країні була завжди, і у 2019, і у 2017, і у 2021, і у 2022 році. І проєкти вводилися і після 2019 року. ТЕЦ була введена в експлуатацію в кінці 2021 року, сміттєпереробний завод запустили в березні цього року, головна каналізаційно-насосна станція, яку 17 років не могли зробити, введена в експлуатацію за пів року до війни. І багато проєктів також. Життя продовжується, я за те, щоб об’єктивно на все це дивитися», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року, в перший день повномасштабного російського вторгнення, на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати призупинили діяльність фракцій в міській раді до завершення воєнного стану в Україні, це, на думку мера, мало показати, що ніякої політики в міській раді немає в такий час, є одна фракція – «Місто Житомир». 14 березня 2022 року Сергій Сухомлин повісив у своєму кабінеті портрет президента Володимира Зеленського, пояснивши, що в Україні зараз немає політичних партій, є сильні люди вільної країни і є один лідер.

Як повідомляв Житомир.info, на місцевих виборах 2015 роки кандидат від Блоку Петра Порошенка Сергій Сухомлин переміг в другому турі виборів мера Житомира отримавши підтримку більш ніж 50% виборців. В 2020 році Сухомлин знову виграв вибори мера, але балотувався вже від партії «Пропозиція».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія Зубко ЄС корупція Сухомлин СН 
Матеріали по темі