Події

У Житомирі біля під’їзду чоловік напав на викладачку-волонтерку: жінка потрапила до лікарні, поліція розслідує хуліганство

3 October 2023, 12:38

В Житомирі 2 жовтня напали на завідувачку кафедри екології та природоохоронних технологій ДУ «Житомирська політехніка», волонтерку Ірину Пацеву (Коцюбу).

Інформацію про напад жінка підтвердила 2 жовтня о 19:45 на своїй Facebook-сторінці.

«Так. На мене напали, я в лікарні», - написала Ірина Пацева.

Вранці 3 жовтня відомий житомирський волонтер Олександр Швецов написав у Facebook про напад, але без вказування прізвища.

«Вчора в Житомирі був скоєний озброєний напад на відому волонтерку та людину з активною громадянською діяльністю. Як говорять факти, все заздалегідь було сплановано. Надіємось що правоохоронні органи вже дуже скоро доведуть свою функціональність», - йдеться у дописі.

У Житомирському райуправлінні поліції Житомир.info підтвердили інформацію про напад, який стався ввечері 2 жовтня біля під’їзду будинку, в якому живе Ірина Пацева.

«Увечері 2 жовтня до поліції надійшло звернення 39-річної жительки м. Житомира про вчинення відносно неї кримінального правопорушення. Жінка розповіла, що незнайомий чоловік біля під’їзду її будинку безпричинно накинувся на неї, спричинивши тілесні ушкодження. За словами заявниці, у нападника в руках міг бути металевий предмет. Потерпілу було госпіталізовано. Правоохоронці слідчо-оперативної групи Житомирського районного управління поліції, які працювали на місці події, зафіксували всі обставини діяння та вилучили наявну слідову інформацію. Слідчі проводять досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Нині призначено низку необхідних експертиз та тривають необхідні розшукові заходи для встановлення причетної особи», - розповіла речниця Житомирського РУП Марина Вітвіцька.

Скриншот зі сторінки Олександра Швецова

Зауважимо, що ч.4 ст.296 КК України стосується хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, і карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2023 року житомирська волонтерка, викладачка політехніки Ірина Пацева (Коцюба) почала активно поширювати інформацію про складну ситуацію в 138-у батальйоні 115-ї бригади територіальної оборони, але згодом частину дописів видалила.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад Пацева хуліганство поліція Коцюба 
Матеріали по темі