Події

За добу в Житомирській області 15 разів горіла трава, на одній з них чоловік отримав опіки та ледь не згоріла церква

7 October 2023, 12:02

За добу рятувальники області загасили 15 пожеж сухої рослинності, на одній з яких травмувався 47-річний чоловік.

Про це 7 жовтня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Житомирській області.

«6 жовтня о 14:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави в межах с. Заріччя Овруцької територіальної громади Коростенського району. За інформацією місцевих жителів вогонь загрожував перекиданням на церкву. На місці події стало відомо, що на відкритій території горить суха рослинність на площі 0,3 га. Також з’ясувалося, що під час спроб самостійно загасити палаючий сухостій отримав опіки 47-річний чоловік, якого було госпіталізовано до Овруцької лікарні. Силами рятувальників пожежу ліквідовано менш ніж пів години. Не допущено розповсюдження полум’я на будівлю церкви», - йдеться в повідомленні.

Крім того, вогнеборці ліквідували загоряння сухостою на площі 2,5 га, що загрожувало перекиданням на лісовий масив. Подія сталася поблизу с. Містечко Брусилівської територіальної громади Житомирського району.

Також за межами сіл Верхівня та Прибережне Ружинської територіальної громади Бердичівського району рятувальники спільно з місцевими жителями загасили палаючий сухостій на загальній площі 3 га.

Упродовж минулої доби ще 11 пожеж сухостою ліквідовані на територіях усіх районів області. Під час цих загорянь вогнем пройдено ще понад 7 га території.

Наразі остаточні обставини усіх загорянь встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, за добу з 3 по 4 жовтня рятувальники ліквідовували 16 загорянь сухої рослинності. Найбільше їх сталося у Житомирському та Коростенському районах. Загалом вогнем пройдено понад 17,1 га сухої трави.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі