Місто

Першачків на пів тисячі менше, а груп продовженого дня на 26 більше: у Житомирі затвердили мережу закладів освіти у 2023/2024

13 October 2023, 12:28

У Житомирі затвердили мережу закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти у 2023/2024 навчальному році.

Рішення ухвалили 13 жовтня під час позачергового засідання виконкому.

«Якщо раніше у нас була середня наповненість класів 29,4, це 2 роки тому, 28 в тому році, то сьогодні – 27,4. Перші класи у нас мають наповненість – 24, 25, 26 учнів. У нас 31 192 дитини сьогодні пішли в заклади освіти. В закладах дошкільної освіти на 100% укриття задовольняють потреби тих, хто ходить у садочки. Якщо ми говоримо про школи, то тут у нас є проблема, то у нас є школи, які ми не можемо повністю забезпечити укриттями, тому ми переходимо на змінність. Якщо минулого року у нас зміни були у 8 закладах освіти й була менша кількість дітей, то сьогодні у нас 13 закладів, які мають змінність», - розповіла перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Вона назвала ліцеї, у яких планують побудувати укриття: 6, 7, 8, 15 та 21.Зазначено, що цього року першачків набрали менше, ніж планували.

«Якщо ми говоримо про перші класи, то перші класи ми недобрали, я одразу можу сказати: по планах мережі – 3200, набрали 2700, але це більше, ніж минулого року. Ми це прогнозували, адже діти 6 років не пішли у перший клас, а пішли семирічні», - розповіла Світлана Ковтуненко.

У Житомирі зростає потреба у групах продовженого дня. Минулого навчального року їх було 114 на 3195 дітей. Цього навчального року груп продовженого дня стало 140, це на 26 більше.

«Подивіться, яка потреба у групах продовженого дня. На 26 груп продовженого дня виросли, це практично рівень 2020 року, коли в нас було 144 групи. Зараз їх 140, це у зв’язку з тим, що збільшилось відвідування у школі. 90% дітей прийшли на навчання. Тому повертаємось до потреби нашого населення і забезпечуємо групами продовженого дня в закладах загальної середньої освіти», - зазначила Світлана Ковтуненко.

Перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко розповіла про потребу у позашкільних закладах.

«Зараз діє 401 група, де навчаються 5738 дітей. Це вихованці Міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, міського центру творчості дітей і молоді, школи хореографічного мистецтва «Сонечко», школи юних десантників, дитячо-юнацької спортивної школи №2, міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Не в усіх є укриття, але ми розміщаємо їх в укриттях, які знаходяться поряд, це в школах», - зауважила Ковтуненко.

У міських закладах профтехосвіти цього навчального року недобір першокурсників.

«У закладах професійно-технічної освіти державної форми власності недобір перших курсів – не вистачає 80 студентів. Ми продовжили на профтехосвіту добір на 1 місяць і добрали 30 людей, щоб відкрити групи, бо у них умови – для відкриття групи має бути 25 людей», - розповіла Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, середня наповненість класів у житомирських ліцеях зменшилася, однак кількість дітей у кожному близька до 30. Інформацію про мережу житомирських освітніх закладів у 2023/2024 навчальному році 22 вересня оприлюднила пресслужба Житомирської міської ради, посилаючись на дані департаменту освіти.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2023 року в Житомирі 90% дітей навчатимуться офлайн (29 316 учнів), за кордоном залишається понад 3 тисячі учнів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком школа укриття освіта Ковтуненко ліцей 
Матеріали по темі