Влада

В Житомирській ОВА заявляють про готовність боротися з корупцією та запобігати «проявам цього явища на території області»

13 October 2023, 17:40

В Житомирській обласній військовій адміністрації відбулася спільна нарада з представниками Служби безпеки України, Національної поліції, обласної прокуратури, під час якої визначили першочергові кроки задля посилення боротьби з корупцією та запобігання проявам цього явища на території області.

Про це 13 жовтня повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко.

«Корупція в умовах воєнного стану – це злочин, який зокрема підриває обороноздатність нашої Держави. Створена на теренах області робоча група «Прозорість та підзвітність», до складу якої увійшли представники правоохоронних органів, обласної та районних військових адміністрацій, в першу чергу перевірятиме використання державних коштів, спрямованих на об’єкти відновлення у наших громадах. Нашій області з держбюджету надано майже мільярд гривень на відновлення 6 об'єктів соціальної інфраструктури. Це наші лікарні та школи. І ми маємо працювати як єдине ціле заради однієї мети – забезпечення ефективного та прозорого використання цих коштів. Основними завданнями перед членами робочої групи стане аналіз використання коштів, що надійшли в область з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф, аналіз проведення тендерів та роботи підрядних організацій на об’єктах будівництва, а також залучення громадськості та забезпечення співпраці з відкритими реєстрами щодо цільового та ефективного використання державних коштів», - йдеться у повідомленні.

Бунечко також наголосив, що робоча група має звітувати перед громадою області про проведену роботу та про витрачені кошти державного бюджету.

В повідомлення пресслужба ОВА про засідання групи «Прозорість та підзвітність» наголошується, що міжнародні донори хочуть повної підзвітності та прозорості на всіх етапах реалізації проєктів, а не лише на етапі закупівель.

Директора департаменту регіонального розвитку ОВА Інна Хоменко зазначила, що на сьогодні одним з основних джерел фінансування відбудови Житомирської області є фонд ліквідації наслідків збройної агресії, якій створено у складі спеціального фонду державного бюджету України.

«Джерелами формування такого фонду є кошти, отримані від примусового вилучення в Україні власності російської федерації, та частково кошти від прибутку Національного банку України. Житомирській області погоджено 6 об’єктів, а саме: реконструкцію майнових комплексів 2 обласних лікарень, відновлення 2 шкіл, які були значно пошкоджені внаслідок ракетних обстрілів, облаштування приміщення під центр безпеки громадян. Крім того, за кошти Фонду схвалено розробку проєктної документації на будівництво гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб у селі Зарічани Житомирського району. На цей час 2 об’єкти вже знаходяться в роботі, а саме Кирданівський ліцей та гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб в Зарічанах. Загальна сума виділених коштів на цих 6 об’єктів складає 852,2 мільйона гривень», - інформує пресслужба ОВА.

Нагадаємо, розпорядженням Кабміну від 16 червня 2023 року Житомирській області виділили 831 млн 365 тис. 356 грн на п’ять об’єктів:

70 млн грн – реконструкція Коростенського міського ліцею № 2;

60 млн грн – капітальний ремонт Кирданівського ліцею;

400 млн грн – реконструкція майнового комплексу КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О. Ф. Гербачевського»;

300 млн грн – реконструкція майнового комплексу КНП «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня»;

1 млн 365 тис. 356 грн – розробка проектної документації для будівництва в с. Зарічани гуртожитку для переселенців.

Розпорядженням від 9 серпня 2023 року Житомирській області збільшили обсяг субвенції з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф до 852 млн 267 тис. 004 грн: 20 млн 901 тис. 648 грн виділили на капітальний ремонт нежитлової будівлі «Центр безпеки громадян» за адресою: вул. Овруцька, 7б, в с. Велика Хайча Коростенського району.

Департамент регіонального розвитку ОВА 4 вересня оприлюднив інформацію про укладений договір на виготовлення проєкту гуртожитку для ВПО в селі Зарічани за 1 млн 364 тис. 555 грн.

Тендер на капітальний ремонт ліцею в селі Кирдани Овруцької громади оголосили 10 серпня, кілька разів його проведення переносили і зрештою 9 жовтня підписали договір з єдиним учасником торгів – київським ТОВ «Міське будівництво» з пропозицією 88 млн 844 тис. 380,86 грн – на 29 млн 520 тис. 542,34 грн дешевше початкової вартості.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 18 липня 2023 року без тендеру уклав договори на коригування проєктів реконструкції обласної клінічної лікарні та обласної дитячої лікарні за 14 млн 454 тис. 373,2 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА корупція робоча група Бунечко тендер фонд ліквідації департамент Хоменко 
Матеріали по темі