Події

Вночі у Житомирському районі гасили пожежу в господарській будівлі: встигли винести газові балони та врятувати від загибелі свиней

14 October 2023, 14:42

У Житомирському районі вогнеборці ліквідували пожежу в приватному домогосподарстві.

Про це 14 жовтня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«13 жовтня о 22:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в шлакоблочній господарчій будівлі в с. Радичі Хорошівської територіальної громади Житомирського району. Господарі в будівлі розпалили піч, щоб спекти хліб та залишили її. Через деякий час вони помітили там дим з-під даху та викликали рятувальників. На момент прибуття вогнеборців полум'я охопило дах господарської будівлі, з якої вогонь перекинувся на дерев'яний сінник. Значне пожежне навантаження створювали 7 тонн сіна, що там зберігалося. У ході ліквідації бійці ДСНС винесли з будівлі два газових балони, а господарі встигли вивести свиней, аби ті не загинули», - йдеться у повідомленні.

О 23:21 пожежа була локалізована, до 04:40 вогнеборці розтягували та проливали сіно. Також їм довелося 6 разів їздити до найближчої водойми, що розташована на відстані 1 км, аби дозаправитися водою. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вмілими діями рятувальників не допущено поширенню вогню на оселю та сусідський сінник. Полумʼям знищено покрівлю та перекриття господарчої будівлі, сінник із сіном.

Ймовірна причина займання порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за добу (від ранку 11 жовтня до ранку 12 жовтня 2023 року) сталося шість пожеж у житловому секторі та вигоріли близько 22 га сухостою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа газовий балон свиня 
Матеріали по темі