Події

У Житомирській області минулої доби сталося 6 пожеж у житловому секторі та вигоріли 22 га сухостою

12 October 2023, 13:35

У Житомирській області за минулу добу сталося шість пожеж у житловому секторі та вигоріли близько 22 га сухостою поблизу низки населених пунктів.

Про це 12 жовтня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«12 жовтня о 3:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев'яному житловому будинку у смт Ємільчине Звягельського району.По прибуттю рятувальників було встановлено, що вогнем охоплено дах оселі та дві кімнати. Значне пожежне навантаження створювало майно, що зберігалося на горищі. Крім того, швидкому поширенню полум’я сприяв вітер. Для гасіння пожежі бійці ДСНС 2 рази робили підвоз води з пожежного гідранта, що розташований на відстані 2 км. О 4:35 пожежу ліквідували. Не допущено подальшого поширення полум'я на господарчу будівлю та хлів, що розташовані неподалік. Вогонь встиг знищити частину покрівлі оселі та перекриття на площі 30 кв. м, пошкодити стіни у кімнатах та майно. Ймовірно, зайнялось через коротке замкнення електромережі.Крім цього, вчора через випалювання сухої трави сталося займання господарчої будівлі у с. Ковалі Іршанської територіальної громади Коростенського району. Вогнеборці врятували від повного знищення будівлю, не дали поширитись вогню на оселю», - йдеться в повідомленні.

Під час усіх загорянь загиблих та травмованих немає. Остаточні обставини даних надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Також рятувальникам вдалося загасити вогонь на відкритих територіях поблизу с. Дівочки Житомирського району, с. Малий Дивлин Коростенського району та с. Баранівка Малинської громади.

«Упродовж минулої доби в області по лінії «101» надійшло 17 викликів про займання сухої рослинності, здебільшого пожежі трапилися на відкритих територіях внаслідок занесення стороннього джерела запалення. 11 жовтня о 15:23 до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про пожежу на полі поблизу с. Дівочки Житомирського району. По прибуттю до місця події пожежно-рятувального підрозділу було встановлено, що горить суха трава на площі 2,5 га. Крім того, вогонь стрімко поширювався в бік лісу та житлових будинків. На допомогу в оперативній ліквідації займання було залучено місцеву пожежну охорону с. Високе. Спільними зусиллями о 16:25 вдалося локалізувати пожежу та о 17:30 ліквідувати. Вдалося не допустити подальшого розповсюдження полум’я, будівлі громадян та ліс не постраждали. А на полі поблизу с. Малий Дивлин Коростенського району бійці ДСНС спільно із працівниками МПО загасили загоряння сухої рослинності на площі 2,5 га та запобігли перекиданню полум’я на кафе і електропідстанцію. Також на відкритій території біля с. Баранівка Малинської територіальної громади рятувальники майже 3,5 години приборкували займання чагарників на площі 2.5 га», - повідомляють у ДСНС.

Упродовж минулої доби ще 14 займань сухостою ліквідовані бійцями ДСНС області. Під час цих загорянь вогнем пройдено близько 14 га території.

Нагадаємо, з початку року на території Житомирської області зафіксовано пожежі в лісових масивах площею понад 62 га. Внаслідок спалювання сухої трави, чагарників, сміття вигоріло майже 750 га.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 6 жовтня рятувальники області загасили 15 пожеж сухої рослинності, а у селі Заріччя Овруцької громади під час спроб самостійно загасити палаючий сухостій, отримав опіки 47-річний чоловік, якого було госпіталізовано до Овруцької лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа сухостій рятувальник ДСНС пожежник 
Матеріали по темі