Події

За розбещення та ґвалтування малолітньої похресниці жителю Житомирської області присудили 15 років тюрми

16 October 2023, 16:45

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок 50-річному жителю Житомирського району, обвинуваченому у розбещенні та у зґвалтуванні малолітньої дитини, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 156 та чч. 4, 6 ст. 152 КК України).

Про це 16 жовтня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Суд призначив остаточне покарання – 15 років позбавлення волі, а також ухвалив внести інформацію про особу обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Цивільний позов у справі потерпіла сторона не заявляла. Як випливає з ухваленого вироку, події відбувалися у період з 2017-го по 2021-й роки на території Бердичівського та Житомирського районів. Чоловік, який є хрещеним батьком потерпілої, вчиняв розпусні дії з малолітньою дівчиною, а також неодноразово ґвалтував її. Злочини обвинувачений скоював, коли приїздив у гості до хрещениці, а також коли дитина на запрошення гостювала у нього, у сусідньому районі. Обвинувачений своєї вини не визнав у повному обсязі, а даючи покази у судовому засіданні, сказав, що його обмовили. Проте суд, дослідивши усі докази, визнав винуватість чоловіка доведеною, за винятком одного епізоду щодо розпусних дій обвинуваченого», - йдеться в повідомленні.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів. До набрання вироку законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, 12 березня 2021 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури повідомила про те, що у Житомирській області хрещеного батька підозрюють у зґвалтуванні своєї малолітньої похресниці. Чоловіка затримали. 14 березня того ж року у залі суду на 47-річного чоловіка одягнули кайданки та відправили до слідчого ізолятора.

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2021 року стало відомо, що жителя міста Коростишів Житомирської області, якого взяли під варту за неодноразове ґвалтування малолітньої похресниці, підозрюють у насильницьких діях сексуального характеру і щодо її сестри. Окрім того, на електронних гаджетах, що належать чоловікові, виявили дитячу порнографію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування розбещення малолітня похресниця суд вирок суду. 
Матеріали по темі