Події

У місті Житомирської області нетверезий водій пропонував поліцейським 3,5 тис. грн хабара

16 October 2023, 19:47

Хабар у 3,5 тисячі гривень 38-річний житель Чуднівської громади запропонував правоохоронцям уночі 15 жовтня. Таким способом він думав уникнути неприємностей, пов’язаних з низкою порушень Закону.

Про це 16 жовтня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Близько 1:10 автомобіль «Volkswagen», водій якого порушив вимоги комендантської години, зупинили інспектори сектору реагування відділення поліції № 5, які патрулювали у м. Чуднові. Під час спілкування інспектори помітили, що чоловік має явні ознаки сп’яніння. До того ж за результатами перевірки посвідчення водія, яке він надав поліцейським, було встановлено, що документ з такими реєстраційними даними видавався іншій особі.

У ході відповідного освідування в крові чоловіка було виявлено 4,05 проміле алкоголю. Під час фіксації вчинених правопорушень керманич запропонував поліцейським «вирішити питання» про непритягнення його до відповідальності. Відкупне він поклав у службову автівку, хоча поліцейські неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів. Усе це було задокументовано слідчо-оперативною групою відділення поліції № 5 (м. Чуднів) Житомирського районного управління, яка прибула за викликом колег. Посвідчення водія, яким користувався керманич, було вилучене для проведення відповідних експертиз», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що тепер, окрім адміністративної відповідальності за нетверезе кермування, чоловікові загрожує й кримінальна. За фактами надання неправомірної вигоди поліцейським (ст. 369 ККУ) та використання підроблених документів, печаток, штампів (ст. 358 ККУ) слідчі Житомирського РУП відкрили кримінальні провадження. Подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 10 жовтня в смт Романів 49-річний нетверезий водій ВАЗ пропонував хабар правоохоронцям.

Як повідомляв Житомир.info, 7 жовтня 2023 року упродовж вихідних, двоє керманичів у Житомирському районі та ще один – у Коростенському, намагалися відкупитися від відповідальності за правопорушення. Суми неправомірної вигоди коливалися від 1 000 до 10 000 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар нетверезий водій поліція підкуп 
Матеріали по темі