Місто

За перший день нових правил перевезення пільговиків влада Житомира отримала більше 70 звернень, чверть з них – подяки

25 October 2023, 11:48

Всі перевізники ознайомлені з рішенням виконкому щодо нових правил перевезення пільговиків в громадському транспорті Житомира, але за 24 жовтня на «гарячу лінію» надійшло більш ніж 70 звернень.

Про це 25 жовтня в коментарі Житомир.info повідомив заступник мера Житомира Олександр Шевчук.

«Якщо є випадки, що з пільговиків, які мають право на безоплатний проїзд і пред’являють відповідні документи, вимагають оплату, то треба телефонувати на «гарячу лінію» (0675032126 та 0935032126), або звертатися з письмовою скаргою в управління транспорту. За вчорашній день у нас було більш ніж 70 дзвінків, були поодинокі повідомлення про проблеми на деяких маршрутах – і приватних, і комунальних, але десь 25% дзвінків були з подяками за скасування часових обмежень для проїзду в тролейбусах. Щодо скарг, то інколи людина скаржиться, але вона не показала посвідчення, або воно прострочене, в нас є декілька постійних скаржників, які принципово не показують посвідчення. З кожною ситуацією треба розбиратися», - сказав Олександр Шевчук.

Він вкотре наголосив, що міська влада не буде підвищувати вартість проїзду, хоча приватні перевізники про це й просять, аргументуючи подорожчанням пального на 50%.

«Нам треба, як в інших містах України, прийти до того, щоб компенсувати перевезення пільгових категорій пасажирів. Для цього маємо точно знати кількість перевезених пільговиків, і цьому сприятиме безготівковий розрахунок. 23 жовтня пройшов конкурс на визначення оператора безготівкових розрахунків. Для розуміння, після скасування часових обмежень вранці транспортом користуються більш ніж 10 тисяч пільговиків. Зараз у нас в громаді зареєстровано приблизно 75 тисяч пільговиків, плюс пільговики із сусідніх громад, які мають пільги відповідно до закону – це ще майже 10 тисяч. Це колосальне навантаження на міський транспорт та бюджет», - розповів заступник мера.

Нагадаємо, після обіду 23 жовтня на позачерговому засіданні Житомирського міськвиконкому ухвалили нове рішення щодо перевезення пільгових категорій громадян на час дії воєнного стану. Крім визначених категорій, які мають право на безоплатний проїзд, в тролейбусах, трамваях та комунальних автобусах надається право на пільговий проїзд при валідації «Картки житомирянина» - про це 24 жовтня розповідав керівник управління транспорту Микола Єрмаков.

Скриншот з рішення міськвиконкому

Як повідомляв Житомир.info, Сьомий апеляційний адміністративний суд постановою, яка набрала законної сили 3 жовтня 2023 року, скасував рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 травня 2023 року і задовольнив позов Чернова Миколи Олександрович до виконавчого комітету Житомирської міської ради щодо скасування пунктів рішення від 7 квітня 2022 року «Про організацію пасажирських перевезень міським громадським транспортом на час дії воєнного стану», які надавало право на пільговий проїзд в транспорті Житомира пенсіонерам та певним категоріям пільговиків лише з 10:00 до 16:00.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільга пільговий проїзд проїзд транспорт перевізник Шевчук  
Матеріали по темі