Події

В області аварійні відключення світла, а у Житомирі вітер повалив паркан на припарковані автомобілі

28 October 2023, 10:13

Помаранчевий рівень небезпеки сьогодні оголосили у Житомирській області через сильні пориви вітру. Людей просять залишатись по можливості вдома.

Про це 28 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Негода не вщухає! Зберігається сильний західний вітер з поривами 25 м/с. (ІІ рівень небезпечності - помаранчевий) За можливості лишайтеся вдома, або ж сплануйте день після розпогодження», - йдеться у повідомленні.

Сильні пориви вітру спричинили аварійні відключення електроенергії.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба АТ "Житомиробленерго".

«Пориви вітру спричинили відключення в електромережах області, відтак на ранок 28 жовтня частина мешканців населених пунктів Житомирщини залишилась без світла. Аварійні бригади АТ «Житомиробленерго» працюють над відновленням електропостачання. Застерігаємо, не наближайтесь до провисаючих проводів та проводів, що лежать на землі, на відстань, меншу 8 метрів – щоб не наражати себе на небезпеку ураження електричним струмом», - йдеться у повідомленні.

В обленерго закликають повідомляти на «гарячу лінію» якщо ви побачили обірваний дріт. Номери:

  • (0412)-55-92-82;
  • 0800-30-92-82;
  • 067-155-92-82;
  • 095-655-92-82.

Читачі повідомляють, що у Житомирі на території ЖК «Гранд Сіті Домбровський» паркан упав на припарковані автомобілі, а по місту чимало повалених дерев.

Нагадаємо, вихідними 7 та 8 жовтня через негоду електрики відновлювали подачу напруги до понад 160 аварійно знеструмлених населених пунктів Житомирської області. А станом на 9 жовтня 2023 року в Україні були знеструмлені більш ніж 250 населених пунктів, з них 45 – у Житомирській області, а в обласному центрі вітер повалив паркан. Крім того, бійці ДСНС здійснили 9 виїздів на розрізання та прибирання 14 дерев, повалених сильними поривами вітру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: негода вітер паркан дерево ДСНС Житомиробленерго погода 
Матеріали по темі