Суспільство

Житомирській міській владі пропонують викупити дитсадок… за 2,5 млн. грн..

9 July 2008, 16:20

Над дитячим садком №3 м. Житомира (колись – підшефного закладу Житомирської паперової фабрики), розташованого за адресою вул. Слобідська, 7, нависла загроза. Шістдесят маляток та дошкільнят хочуть «виселити» з його стін, запропонувавши натомість…сусідні заклади за кілька кілометрів. Два роки за приміщення дитсадка воюють Житомирська міська рада і ТОВ «СОРДІ», яке нещодавно викупило паперову фабрику начебто разом з приміщенням садочка. Тепер воно хоче продати і збанкрутілу фабрику, і ясла, яких, як стверджує захисниця інтересів міської громади та батьківського колективу, депутат міської ради Зінаїда Стрякіна, не купувало і не могло купувати, так як на нього ніколи не було оформлене право власності. Усі 43 роки, протягом яких функціонує садочок, фінансування здійснювалось міською радою, стверджує депутатка. Два роки керівництво «СОРДІ» намагається «перекрити кисень» закладу, де виховуються малята не лише з Житомира, а й з сіл Слобода Селець та Станишівка. На його захист стали не лише батьки діток, які вже ходять у дошкільний навчальний заклад №3, а й ті, малята яких теж незабаром підуть у садочок. Уже рік, як справа про дитсадок у суді, але рішення не прийняте і до сьогодні.   

У вівторок 8 липня  під будівлею господарського суду Житомирської області з плакатами «Олігархи, не грабуйте дітей!» та «Дитячий садок – це власність громади» зібралася ініціативна група батьків. Житомирянка Олена Боровська прийшла з донькою Вікою, якій незабаром виповниться 2 роки. Малеча щойно почала відвідувати садочок, коли мама дізналася, що його робота під питанням. «Дитсадок розташований просто під нашим балконом – ближче не буває! - говорить жінка. – Якщо садочок закриють, доведеться водити дитину за кілометри. А як узимку? Я сьогодні тут, щоб захистити інтереси своєї і решти дітей цього району!».

Під час відкритого судового засідання начальник юрвідділу Житомирської міської ради Микола Кукса, представники дошкільної ланки міського відділу освіти та Зінаїда Стрякіна намагалися довести, що ще у 1965 році Укоопспілка, збудувавши дитячий садок №3 для дітей працівників паперової фабрики, передала новобудівлю на фінансування міській раді. Що в купчій чітко сказано, що проданий Укоопспілкою цілісний майновий комплекс розташований за адресою майдан Станишівський, 7, а не вул. Слобідська, 7 (адреса садочка). Здавалося, були розставлені всі крапки над «і», але представник міського БТІ заявив про пошук якихось документів (яких, поки не знає і сам), які можуть підтвердити факт купівлі будівлі дитсадка разом з фабрикою.Засідання суду знову було перенесене. Депутат Стрякіна переконана: йде відверте затягування справи, і спроба відібрати у громади комунальний дитсадочок – не що інше, як приклад типового рейдерства. «У паперової фабрики зараз великі труднощі, - каже Зінаїда Олександрівна. – За рахунок продажу дитячого садочка її власники хочуть покращити своє фінансове становище, розпочавши торги з міською владою». Найцікавіше те, що товариство оцінило дитсадочок у 2,5 млн. грн., тоді як за весь комплекс свого часу заплатило усього… півтора мільйона.

Як не чекали рішення суду представники ЗМІ, батьківський колектив і Олена з маленькою донькою, засідання було перенесене на наступний день. Ми повідомимо про його результати по закінченню судового процесу.

Анна Дмитрієва

 

 

Батьки дітей прийшли до суду з плакатами.

 

Олена Боровська з дворічною донькою Вікою.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі