Влада

Управління поліції охорони в Житомирській області утеплить за 5 млн грн дві будівлі з різними цінами на однакові матеріали

31 October 2023, 11:43

Управління поліції охорони в Житомирській області 24 жовтня уклало з ПП «Слм-Пласт» угоди на утеплення фасадів двох будівель. Загальна вартість робіт склала 4,85 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

За результатами відкритих торгів з особливостями поліція уклала угоди з ПП «Слм-Пласт» на капітальний ремонт (утеплення фасадів) будівлі за адресою пров. Львівський, 5 за 3,050 млн грн та капітальний ремонт (утеплення фасадів) будівлі за адресою пров. Львівський, 5Б за 1,801 млн грн.

У закупівлях ПП «Слм-Пласт» було єдиним учасником та запропонувало на 0,7% та на 1% нижчу ціну від очікуваної вартості.

У тендерній документації обох закупівель вказано, що підрядник має утеплити будівлі до 30 листопада поточного року.

У підсумковій відомості ресурсів перевірені ціни на будівельні матеріали виявились дорожчі від ринкових цін (ціни та суми для уніфікації зазначено з ПДВ).

На утеплення будівлі по пров. Львівський, 5 заклали 579,6 тис. грн на плити теплоізоляційні з мінеральної вати у=135 кг/куб.м, товщиною 150 мм за ціною 972 грн/кв.м.

У закупівлі на утеплення будівлі по пров. Львівський, 5Б заклали 395,5 тис. грн на ці ж плити, однак за ціною 1179 грн/кв.м, тобто на 21% дорожче від ціни на плити теплоізоляційні, що закуплять для утеплення будівлі по пров. Львівський, 5.

На ринку вартість теплоізоляційних плит таких характеристик становить в середньому 709 грн за 1,2 кв.м, тобто 590,83 за грн/кв.м - 645 грн/кв.м,

Для порівняння, ГУНП у Волинській області замовляє ремонт покрівлі та фасаду (утеплення) адміністративної будівлі в місті Ковелі Волинської області. У кошторис підрядник заклав плити мiнераловатнi «Isovat 135», товщина 150 мм за ціною в 717,6 грн/кв.м.

Така ж ситуація з цінами на суміш МВ (для приклеювання та захисту плит із мінеральної вати). Для утеплення будівлі по пров. Львівський, 5Б суміш закуплять за ціною 27,2 грн/кг, для утеплення будівлі по пров. Львівський, 5 ця суміш обійдеться за 18,84 грн/кг. Тобто ціна різниться на 30%.

На ринку придбати суміш МВ для кріплення та захисту плит з мінеральної вати Ceresit CT 190 можна в середньому за 13,88 грн/кг - 16,96 грн/кг.

Зауважимо, що в червні управління поліції охорони в Житомирській області уклало дві угоди з ПП «Слм-Пласт» на капітальний ремонт покрівлі будівлі по пров. Львівський, 4 та по пров. Львівський, 5 загальною вартістю 4,3 млн грн. Аудитори зацікавились закупівлями та провели їх моніторинг. За результатами одного з моніторингів було виявлено порушення у не відхиленні тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону та порушення законодавства в частині не відміни замовником закупівлі. Як результат, поліція розірвала обидві угоди.

ПП «Слм-Пласт» засноване у 2014 році в Житомирі. Директор та власником фірми є Людмила Саюк. ЇЇ чоловік Олександр Саюк є власником кількох фірм: ПП «Буд Проект», ПП «Компанія Рос», ТОВ «ЮЦ „Експерт”». На місцевих виборах 2020 року Олександр Саюк балотувався в депутати Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина».

Олександра Саюка, як директора ПП «Компанія Рос», обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбаченого ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) КК України. В ухвалах Богунського райсуду, які були під час розслідування кримінального провадження, є інформація про те, що привласнення коштів директором фірми були здійснені під час реконструкції ліцею в селі Левків поблизу Житомира.

Наталія Іжицька для Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: утеплення закупівля тендер поліція охорони про.Львівський ремонт 
Матеріали по темі