Події

Житель райцентру Житомирської області переказав шахраям майже 47 тис. грн за електроскутер з безкоштовною доставкою

1 November 2023, 09:52

Житель Звягеля хотів придбати електроскутер з безкоштовною доставкою і переказав шахраям майже 47 тисяч гривень.

Про це 1 листопада повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції.

«Днями до поліції звернувся 60-річний житель Звягеля із повідомленням про ошуканство. Він розповів, що в одній із соціальних мереж побачив оголошення про продаж електроскутера та вирішив його придбати. На жаль, надалі події розверталися за стандартною шахрайською схемою», - йдеться у повідомленні.

Чоловік зателефонував «продавцеві». Під час розмови незнайомець повідомив, що за товар необхідно сплатити одразу всю суму, тоді доставка буде безкоштовною. Покупець погодився та переказав на зазначений банківський рахунок майже 47 тисяч гривень, проте бажаного так і не отримав. А «підприємець» перестав відповідати на дзвінки.

За вказаним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) КК України, у рамках якого встановлюють причетних до злодіяння осіб.

Нагадаємо, 24 жовтня до поліції звернувся 31-річний житомирянин із заявою про шахрайство. Він розповів, що в травні 2023 року переказав понад 170 тисяч гривень посереднику, який пообіцяв придбати за кордоном транспортний засіб. Однак п’ятимісячне очікування закінчилося блокуванням покупця у месенджерах.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2023 року поліція інформувала, що житель Житомирської області хотів купити автомобіль, однак натрапив в інтернеті на шахрая. Повіривши псевдопродавцеві, чоловік переказав йому майже 80 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція шахрай шахрайство гроші продаж Звягель електроскутер транспорт ошуканство 
Матеріали по темі