Суспільство

Житомирський ФК «Полісся» переміг «Олександрію» із Кіровоградщини та вийшов у півфінал Кубка України. Післяматчеві коментарі

3 November 2023, 09:30

Житомирське «Полісся» 2 листопада у матчі 1/4 фіналу Кубка України перемогло кіровоградську «Олександрію». Основний матч завершився в нічию. А в серії післяматчевих пенальті перемогли житомиряни з рахунком 4:3.

Згодом у пресслужбі ФК «Полісся» оприлюднили післяматчеві коментарі Юрія Калітвінцева, Дениса Бойка та Артема Козака.

«Звичайно, приємно, що команда вийшла до півфіналу. Маючи можливість, я б хотів сказати і надзвичайно подякувати всім нашим хлопцям, які боронять нашу країну. Сьогодні була тривога, країна-терорист робить свої чорні справи. А наші хлопці роблять все можливе, щоб ми грали у футбол і робили таке свято для міста Житомира, для всіх глядачів, для всіх людей. Це я вважаю найважливішим за все. Такі фактори, як тривога, несуть за собою якісь наслідки. Хлопці трошки відпочили, набрались, можливо, сил на екстратайми, бо там залишалось 5 хвилин. Але в принципі, але ми дотримувались нашої тактики, нашої гри і повітряна тривога була не так довго, щоб ми втратили концентрацію. Не хотілось би бути героєм серії післяматчевих пенальті, а закінчувати гру в основний час. З Дніпром-1 нам трішки пощастило, ми в кінці матчу зрівняли рахунок і дотягнули до серії пенальті. А сьогодні, я вважаю, ми повинні були закінчувати цей матч за 90 хвилин. Але це футбол, обидві команди мають цілі і задачі. Тому ми дійшли до серії 11-метрових. Далі - немає різниці з ким грати, бо на такій стадії немає слабких команд. Ми будемо готуватись, хто б нам не випав», — сказав голкіпер «Полісся» Денис Бойко.

«То кубкова гра, багато боротьби, гарна картинка. Я думаю, команди порадували вболівальників швидкою грою. Нам спробувала завадити русня, але ми не боїмось цього. Ми перечекали і рухались далі. Але і після паузи була дуже гарна динаміка, від обох команд, тому я вважаю, що гра сьогодні вдалась якнайкраще. Я думаю, що сьогоднішня гра була до першого голу. Якби ми забили перший швидкий гол, я думаю гра склалась би по-іншому. Олександрія достойний суперник, вона вийшла з-під пресингу, суперник спробував нав'язати нам якусь свою гру. Але ми все одно отримали гарний результат. Сьогодні хлопця виклались на всі сто. Я бачив як хлопці біжать на 120 хвилині і від цього моє серце зігрівалось, від цього ставлення команди», - поділився своїми враженнями півзахисник «Полісся» Артем Козак.

Тренер зауважив, що йому сподобалася та напруга, яка відчувалася під час гри.

«Зараз дуже багато емоцій, це черговий історичний момент для Житомира, для наших вболівальників. Мені сподобалась та напруга, яку ми бачили. Було достатньо півмоментів, але не вистачило останнього удару, щоб хтось з гравців поставив крапку. Це Кубок і це чудово, це футбольне свято для вболівальників. Це двогодинне свято, але завтра готуємось до наступного матчу», - підсумував головний тренер «Полісся» Юрій Калітвінцев.

Тайм-коди:

0:00 – Початок

0:03 - Коментар Юрія Калітвінцева

3:25 - Коментар Дениса Бойка

6:57 - Коментар Артема Козака

Нагадаємо, ФК «Полісся» запрошував вболівальників на автограф-сесію з футболістами та підтримати команду 2 листопада у фан-зоні в центрі Житомира у матчі 1/4 Кубку України проти «Олександрії».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол ФК "Полісся" Кубок України Калітвінцев Козак Бойко 
Матеріали по темі