Події

На блокпосту у Житомирській області нетверезий водій Renault Premium пропонував поліцейським хабара

4 November 2023, 10:04

У Коростенському районі поліцейські задокументували ще одну спробу нетверезого керманича «повирішувати на місці».

Про це 3 листопада повідомило Коростенське районне управління поліції.

«Опівночі 3 листопада на блокпосту в Овруцькій громаді поліцейські зупинили автомобіль «Renault Premium» для перевірки. За кермом вантажівки перебував 41-річний житель Коростенського району. Від чоловіка був відчутний запах алкоголю. Тож поліцейські запропонували йому обстежитися щодо вмісту спритного в організмі. За показами алкотестера у водія зафіксовано стан сп’яніння (2,31 проміле).Задля уникнення відповідальності, чоловік запропонував правоохоронцям 2,5 тисячі гривень відкупного. Гроші поклав у службовий автомобіль попри попередження правоохоронців про караність таких дій», - йдеться у повідомленні.

Вказаний факт був задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління, які вилучили кошти, а також інші докази протиправного діяння.

Щодо чоловіка було складено адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП. Законодавством за такі дії передбачено штраф у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Крім того, слідчими розпочато досудове розслідування за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Такий злочин карається штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2 до 4 років.

Нагадаємо, 20 жовтня у Брусилові нетверезий керманич намагався уникнути покарання та наполегливо пропонував патрульним хабар у розмірі 10 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2023 року пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила про те, що 38-річний житель Чуднівської громади запропонував правоохоронцям 3,5 тис. грн хабара.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар нетверезий водій поліція підкуп  
Матеріали по темі