Події

У селищі Житомирської області 18-річний водій пропонував поліцейським хабара за те, що порушив ПДР та керував авто без прав

8 November 2023, 16:07

У Попільні водій-порушник хотів відкупитися від адміністративної відповідальності.

Про це 8 листопада повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«Увечері 7 листопада інспектори сектору реагування під час патрулювання у селищі зупинили автомобіль ВАЗ 2106, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Під час спілкування з керманичем, 18-річним жителем Андрушківської громади, правоохоронці виявили, що в нього відсутнє посвідчення водія. У ході складання адміністративних матеріалів за вчинені правопорушення водій запропонував поліцейським відкупне за непритягнення до відповідальності. Гроші «на каву» він поклав у службову автівку, хоча патрульні неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів.

Неправомірні дії задокументували працівники слідчо-оперативної групи відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського районного управління», - йдеться в повідомленні.

Тож нині, окрім адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення, чоловікові загрожує й кримінальна.

Згідно санкції ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 3 листопада нетверезий водій Renault Premium на блокпосту у Житомирській області пропонував поліцейським хабара.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня 2021 році у Брусилові нетверезий керманич намагався уникнути покарання та наполегливо пропонував патрульним хабар у розмірі 10 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПДР хабар поліція Попільня водій підкуп  
Матеріали по темі