Місто

Міськрада запевняє, що житомирські комунальники готові до зими

16 November 2023, 11:06

Дорожники Житомира готові до зимового сезону.

Про це 15 листопада повідомляє Житомирська міська рада.

«Комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» для зимового утримання вулично-дорожньої мережі привело у готовність 53 одиниці комунальної техніки», - йдеться в повідомленні.

За словами керівника комунального підприємства Андрія Омельчука, для координації безперебійної роботи передбачено цілодобове чергування інженерно-технічних працівників.

«Обслуговування вулично-дорожньої мережі Житомирської міської територіальної громади в зимовий період розроблено графік чергувань особового складу та перелік залучених машин та механізмів. Також розроблено графік, що передбачає цілодобову роботу підприємства у 2 зміни. Це 4 бригади по 12 одиниць техніки в кожній», — говорить він.

Також КП УАШ має договір підряду на прибирання снігу і зможе залучити додаткову техніку в разі потреби.

«На сьогодні КП УАШ вже заготовлено протиожеледні матеріали: піскосуміш для обробки доріг - 2,6 тис. тонн;бішофіт рідкий для обробки тротуарів – 5 тонн;бішофіт сухий для обробки тротуарів - 22 тонни», — розповідає Андрій Омельчук і додає, що підприємством придбано кам'яну сіль та пісок, тож до кінця року заплановано виготовити 9,5 тис.тонн піскосуміші.

Нагадаємо, 15 листопада дорожники Житомирської області прозвітували про планування роботи в осінньо-зимовий період: підготували понад 27 тис. тонн посипального матеріалу та більш ніж 120 одиниць техніки.

На засіданні виконкому Житомирської міської ради 7 червня 2023 року повідомили про те, що у Житомирі вже почали готуватися до осінньо-зимового періоду. Зазначалось, що КП «УАШ» заготовить 10 тис. тонн піщано-соляної протиожеледної суміші.

Як повідомляв Житомир.info, 9 травня 2023 року комунальне підприємство «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міської ради оголосило тендер на закупівлю 1000 тонн кам’яної солі для посипання доріг та виготовлення протиожеледної суміші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КП "УАШ" Житомирська міська рада зима ЖМР зимовий сезон дорожники Омельчук Управління автомобільних шляхів міська рада 
Матеріали по темі