Місто

Житомирян закликають взяти участь у голосуванні за нові назви для скверу на проспекті Миру та парку на бульварі

16 November 2023, 15:43

Житомиряни можуть онлайн проголосувати за одну із запропонованих назв для скверу на проспекті Миру, та підтримати нову назву для міського парку на Старому бульварі.

Про це 16 листопада повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Два топонімічні об’єкти у Житомирі можуть отримати нові назви. Розпочалося громадське обговорення у формі електронної консультації. Йдеться про міський парк на бульварі Старому та сквер на проспекті Миру, 9. «Шодуарівський парк» — нова назва, яка пропонується для міського парку. А назву скверу можна обрати з-поміж двох пропонованих — сквер «Незламних житомирян» (назва відображає стійкість житомирян у складний час) або сквер «Незалежних». З приводу надання нових назв топонімічним об’єктам у Житомирі проводиться громадське обговорення у формі електронної консультації», - йдеться у повідомленні.

Житомиряни можуть визначитися щодо назв зазначених топонімічних об’єктів через опитувальники.

Визначитися з назвою для скверу можна ТУТ. Підтримати або ж не підтримати нову назву для міського парку на бульварі Старому можна ТУТ.

Після входу в опитувальник — потрібно зареєструватись.

Пропозиції і зауваження приймає департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради (м. Житомир, вулиця Покровська, 6, телефон: (0412) 47-07-10 електронна пошта: uma@zt-rada.gov.ua).Вони подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси учасника громадського обговорення, яка їх подає протягом 2-х місяців з дати оприлюднення цього інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради.

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місце знаходження на зазначені вище адреси і термін. Письмові пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення, пропозиції, які надсилаються електронною поштою, мають містити позначку «Громадські обговорення з приводу перейменування топонімічних об’єктів у місті Житомирі». Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Отримати консультацію з питання, що винесено на громадське обговорення можна в департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. (м. Житомир, вул. Покровська, 6, телефон: (0412) 47-27-86, електронна пошта: uma@zt-rada.gov.ua).

Строк проведення громадського обговорення — не менш як два місяці з дня оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення про проведення громадського обговорення на офіційному сайті Житомирської міської ради.

Упродовж двох тижнів після закінчення строку подання пропозицій та зауважень готуватимуть звіт про результати.Його буде оприлюднено на офіційному сайті Житомирської міської ради у розділі «Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи»

Нагадаємо, 3 листопада 2023 року комісія з топоніміки розглянула питання про надання нової назви житомирському парку та встановлення пам’ятної дошки барону де Шодуару. Цього ж дня на засіданні міської комісії з топоніміки повідомили про те, що на громадське обговорення винесуть два варіанти назви для нового скверу на проспекті Миру в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк сквер опитування перейменування Шодуар комісія з топоніміки проспект Миру назва ЖМР 
Матеріали по темі