Події

Дві жінки загинули в результаті ДТП у селі Житомирської області, а двоє дітей у лікарні

17 November 2023, 13:37

У селі Кропивня під керуванням п’яного водія, якого суд позбавив прав, перекинувся ВАЗ-21053. В результаті ДТП дві жінки загинули, а двоє дітей, 11 та 2 років, в лікарні.

Про це 17 листопада повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«На Звягельщині п’яний водій спричинив ДТП, у якій загинуло двоє жінок. Ще двоє дітей, 11-річна дівчинка та 2-річний хлопчик, ушпиталені до Звягельської місцевої лікарні. Поліцейські встановили, що водій сів за кермо попри те, що суд позбавив його права водіння транспортними засобами», - йдеться у повідомленні.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи слідчого управління та Звягельського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області.

Попередньо, 16 листопада близько 23:40 29-річний водій ВАЗ-21053, рухаючись у с. Кропивня, не впоравшись з керуванням, допустив з’їзд транспортного засобу за межі проїзної частини. Унаслідок цього авто перекинулось на дах.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди травми несумісні з життям отримали двоє пасажирок, жінки віком 41 та 45 років. Тілесні ушкодження отримали й малолітні діти молодшої загиблої, які в цей час перебували в автомобілі. Водій та пасажири - жителі одного з сіл Брониківської громади.

Вже в лікарні медичне освідування на стан алкогольного сп’яніння пройшов 29 - річний водій ВАЗівки. За висновками – у його крові зафіксовано 1,3 проміле алкоголю.

Водночас правоохоронці встановили, що відносно нього неодноразово складалися адміністративні матеріали за нетверезе керування, до того ж відповідно до рішення суду чоловік не мав права сідати за кермо.

Чоловіка слідчі поліції затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою ) КПК України у межах розпочатого кримінального провадження за ч. 4 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Законодавством за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, 7 листопада у середмісті Коростишева Renault зіткнувся з BMW. Двох водіїв та пасажира Renault доставили до лікарні з травмами. Керманич Renault був п’яним (1,94 проміле).

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2023 року на трасі поблизу села Майданівка 56-річна водійка Opel Meriva не впоралася з керуванням та з’їхала у кювет, автомобіль перекинувся. Від отриманих травм жінка загинула, а 50-річного пасажира ушпиталили до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП поліція авто автомобіль нетверезий водій нетверезий загиблий дитина неповнолітній 
Матеріали по темі