Події

На блокпості у Житомирі виявили DAF з нелегальною деревиною, а на трасі у області зафіксували ще 3 випадки

17 November 2023, 14:30

На одному з блокпостів міста виявили DAF з напівпричепом, який перевозив деревину без документів. А на трасі Київ-Чоп задокументували ще три схожі випадки: один з водіїв не мав документів, в інших – кількість деревини не збігалася із зазначеною у накладних або була без відповідних бирок.

Про це 17 листопада повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Ще чотири випадки порушень правил перевезення лісопродукції, виявили патрульні в місті та на автодорогах області за декілька днів. Один випадок стався на одному із блокпостів міста, де інспектори зупинили вантажний автомобіль DAF з напівпричепом, водій якого перевозив деревину породи дуб. Під час перевірки документації виявилось, що керманич не має відповідних документів на вантаж», - йдеться у повідомленні.

Інші випадки виявили патрульні на автодорозі Київ — Чоп, у кожному із них: фактичні розміри та об'єми деревини не збігалися із зазначеними в товаротранспортних накладних і наявних базах, відсутні відповідні бирки та в одному — відсутні документи на вантаж.

Патрульні постійно перевіряють вантажні транспортні засоби, які перевозять деревину. Ці заходи направлені для боротьби з незаконною діяльністю лісових браконьєрів, задля збереження лісових масивів та покращення екологічної ситуації.

Нагадаємо, 15 листопада пресслужба ДП «Ліси України» повідомила про те, що на проміжному складі лісництва Овруцької філії виявили необліковану деревину на суму 500 тисяч гривень. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження для з’ясування чи це недбалість працівників, чи схема з легалізації незаконної деревини.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2023 року Північний кордон. Держприкордонслужба інформувала про те, що факт чергового незаконного переміщення лісоматеріалів задокументували прикордонники на Житомирщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина лісопродукція дерево поліція блокпост траса Київ-Чоп 
Матеріали по темі