Події

Житель громади Житомирського району зберігав у шафі півсотні набоїв та тротилові шашки зі Сходу

17 November 2023, 16:01

Житель Квітневої громади у шафі зберігав близько півсотні набоїв різного калібру та тротилові шашки, які знайшов минулого року під час перебування на Донеччині.

Про це 17 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Під час санкціонованого обшуку в будинку чоловіка правоохоронці відділення поліції №2 (смт Попільня) Житомирського районного управління виявили боєприпаси та вибухові речовини. 16 листопада поліцейські перевірили отриману інформацію про неправомірну діяльність 35-річного місцевого жителя», - йдеться у повідомленні.

Напередодні відповідні відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Під час проведення слідчих дій в одній із кімнат будинку на полицях шафи поліцейські виявили близько півсотні набоїв різного калібру та предмети, схожі на тротилові шашки.

Усе виявлене слідчі вилучили та скерували для проведення необхідних експертних досліджень.

Чоловік розповів, що усе це він знайшов минулого року під час перебування на Донеччині та привіз додому.

Нині усі обставини діяння встановлює слідство.

Згідно з чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 27 жовтня у селі Сонячне, поблизу Житомира, правоохоронці вилучили боєприпаси у сімейного дебошира. Чоловік тримав десяток патронів, гранату та підривач просто на веранді.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2023 року пресслужба ГУНП у Житомирській області повідомила про те, що 25-річний житель села Краснобірки зберігав вдома понад 20 пострілів до гранатометів з метальними зарядами до них та понад сотню набоїв різного калібру. А у подвір’ї під нехитрим накриттям зберігав кулемет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція боєприпас зброя тротилове шашка калібр шафа Квітнева громада 
Матеріали по темі