Події

У громаді Житомирської області виявили DAF з нелегальною деревиною

18 November 2023, 11:24

Поліцейські затримали автомобіль з нелегальним лісом у Романівській громаді.

Про це 18 листопада повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«16 листопада близько 8:00 під час відпрацювання території громади патрульні відділу поліцейської діяльності №1 Житомирського РУП у селі Залужному зупинили для перевірки автомобіль «DAF» з напівпричепом, завантаженим деревиною. За кермом транспортного засобу перебував 67-річний житель Одещини. Під час візуального огляду правоохоронці визначили, що у причепі знаходяться вільхові колоди. Жодних документів, що підтверджували б законність вантажу, керманич автівки не надав. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського райуправління. Поліцейські задокументували усі обставини діяння та вилучили автомобіль з деревиною», - йдеться в повідомленні.

Нині слідчі проводять перевірку у межах відкритого кримінального провадження.

Попередня правова кваліфікація події - ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, 17 листопада на одному з блокпостів Житомира виявили DAF з напівпричепом, який перевозив деревину без документів, а на трасі Київ-Чоп задокументували ще три схожі випадки.

Як повідомляв Житомир.info, 15 листопада пресслужба ДП «Ліси України» повідомила про те, що на проміжному складі лісництва Овруцької філії виявили необліковану деревину на суму 500 тисяч гривень. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження для з’ясування чи це недбалість працівників, чи схема з легалізації незаконної деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс деревина поліція дерево лісопродукція Романів  
Матеріали по темі