Місто

В управлінні культури розповіли про заходи до новорічних свят, які планують у Житомирі цьогоріч

21 November 2023, 18:05

Цього року в Житомирі знову не планують проводити загальноміські новорічні заходи, а свято будуть організовувати тільки для дітей.

Про це 21 листопада розповіла начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

«Безпосередньо, ми плануємо інтерактиви по мікрорайонах міста, вони будуть по локаціях, також буде працювати резиденція Миколая з 1 грудня по 24 грудня включно. Приїздить анімаційна програма, на мікрорайон міста, це буде сквер або локації там де є дитячий майданчик. Буде поздоровлення, так як підготував режисер, це буде прощання з роком Кролика і зустріч нового року, року Дракона. Будуть анімаційні герої, одягнені в костюми для дітей, казкові герої і вони на годину готують програму для кожного мікрорайону. Цьогорічні всі заходи змінені, якщо говорити про день святого Миколая він буде відзначатися 6 грудня, а також Різдво для вірян - 25 грудня», – говорить начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Також не планують прикрашати до нового року пішохідну михайлівську та встановлювати новорічну ялинку.

«Безпосередньо на сьогодні, не планували встановлення головної ялинки, не планували якихось загальноміських заходів по проекту Нового року або різдвяних святкувань, тому що це не на часі», – розповідає Ілона Колодій.

Начальниця управління культури розповіла і про солодкі новорічні подарунки та для кого їх закупили.

«27 жовтня 2023 року було оголошено процедуру закупівель новорічних і різдвяних подарунків у кількості 2500 штук, для дітей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Вартість закупівлі спочатку складала 325 тисяч гривень, а наприкінці, відбулася закупівля сума якої склала 235 тисяч гривень, конкурентна закупівля дала можливість зекономити бюджетні кошти у сумі 90 тисяч гривень», – каже Ілона Колодій.

Нагадаємо, з кінця жовтня громади та заклади Житомирської області почали закуповувати солодкі новорічні подарунки.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2023 року Сергій Сухомлин повідомив що в Житомирі не планують пишні святкування нового 2024 року, якщо до цього часу не буде перемоги на фронті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: свято Новий рік Різдво зима Колодій управління культури святкування Миколай дитина 
Матеріали по темі