Події

Уночі росіяни атакували Україну 14 «шахедами» та ракетою: два дрони ППО збила в Житомирській області

22 November 2023, 09:30

У ніч з 21 по 22 листопада російські окупанти атакували Україну 14 «шахедами» та крилатою ракетою, усі цілі знищили захисники.

Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних сил України.

«Із 20.00 вечора 21 листопада по 03.00 22 листопада 2023 року окупанти атакували з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ -рф) 14-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та крилатою ракетою Х-22 – із літака Ту22М3 з цього ж напрямку. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з протиповітряною обороною Сухопутних військ Збройних Сил України та Національної гвардії, знищено усі 14 ворожих безпілотників «Shahed-131/136». До відбиття повітряного нападу залучено підрозділи мобільних вогневих груп, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи у межах Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей. Крилата ракета Х-22 не досягла своєї цілі, впала у Запорізькій області на відкритій місцевості, вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки громадян. Попередньо без постраждалих», - йдеться в повідомленні.

А пресслужба Житомирської ОВА інформує, що на території Житомирщини збили два «шахеди».

«Вночі, під час повітряної тривоги, силами протиповітряної оборони над територією Житомирської області було збито два дрони-камікадзе. За попередніми даними жертв та постраждалих через падіння уламків немає», - уточнюють в ОВА.

Нагадаємо, зранку 17 листопада Повітряні сили України повідомляли про те, що під час тривоги у Житомирській області збили «Shahed». Всього у повітряному просторі над Україною збили 9 з 10 ворожих ударних БпЛА. А в ОК «Північ» показали, як у Житомирській області того ранку збили «Shahed».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: атака обстріл дрон ракета війна Повітряні Сили ОВА шахед 
Матеріали по темі