Суспільство

В останні дні листопада у Житомирську область наближається справжня зима, всередині тижня слід очікувати значний сніг та ожеледицю

27 November 2023, 14:31

У Житомирській області на рубіконі осені й зими, з 27 листопада по 1 грудня, слід очікувати до 9 градусів морозу вночі та від -4 до +1 градуса за Цельсієм вдень. Протягом тижня синоптики прогнозують ожеледицю на дорогах, а в середу – ще й погіршення погодних умов, зокрема, значні снігопад, який може призвести до порушень електропостачання та проблем із рухом транспорту.

Прогноз погоди на найближчі дні Житомир.info надав Житомирський обласний центр з гідрометеорології.

28 листопада, вівторок

По Житомиру: Хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень без опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 5-7° морозу, вдень 0-2° морозу.

По області: Хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів. Вдень місцями невеликий сніг. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

29 листопада, середа

Складні погодні умови. Хмарно. Вночі на більшій частині значний сніг та мокрий сніг, на півдні – помірний сніг, мокрий сніг та дощ. Вдень невеликий сніг. Вночі слабка ожеледь, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 8-13 м/с, вдень місцями пориви 15-18 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

30 листопада, четвер

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

1 грудня, п’ятниця

Невеликий сніг. Температура вночі 4-9° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

Зауважимо, за інформацією синоптиків, у зв’язку з переміщенням на територію області південного циклону, 29 листопада 2023 р. на Житомирщині очікується погіршення погодних умов. Вночі цієї доби на більшій частині області значний сніг та мокрий сніг, на півдні – помірні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На дорогах області ожеледиця, слабка ожеледь, місцями налипання мокрого снігу. Посилення західного вітру до 8-13 м/с, вдень в окренмих районах пориви 15-18 м/с. Утворення снігового покривуна ранок 30 листопада 2023 р.висотою 5-8 см.

Ускладнення погодних умов 29 листопада 2023 р. відповідає 1 рівню небезпечності (жовтий) . Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, руху автотранспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

Нагадаємо, вихідними рятувальники інформували про ускладнення погодних умов майже по всій території України, яке прогнозували 26-27 листопада. Очікувалися хуртовини й сніг, подекуди дощ та пориви вітру.

Як повідомляв Житомир.info, на вихідні, 25 та 26 листопада 2023 року, у Житомирській області прогнозували заморозки, а вдень – від -5 до +5 градусів за Цельсієм. У суботу опадів не було, а от у неділю синоптики обіцяли невеликий сніг, місцями пориви вітру 15-20 м/с.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода зима синоптик прогноз сніг листопад грудень 
Матеріали по темі