Суспільство

Ускладнення погодних умов прогнозують майже по всій Україні, в тому числі й у Житомирській області

26 November 2023, 12:29

Ускладнення погодних умов майже по всій території України прогнозують на 26-27 листопада. Очікуються хуртовини й сніг, подекуди дощ та пориви вітру.

Про це 26 листопада повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Синоптики прогнозують на 26 – 27 листопада суттєве ускладнення погодних умов майже по всій території України, крім західних областей. Очікуються хуртовини й сніг, подекуди мокрий сніг і дощ. Опади можуть спричинити замети й ожеледицю на дорогах», - йдеться у повідомленні.

У ДСНС закликають водіїв і пішоходів бути обережними та, за можливості, перебувати вихідні вдома, а особливо, не планувати дальніх мандрівок й, у разі потреби, замість власного автотранспорту скористатися громадським, аби не створювати затори на автошляхах. Але якщо поїздку відкласти не можна, неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху, зокрема:

  • водіям потрібно змінити гуму на автівках з літньої на зимову;
  • бути особливо уважними й сповільнюватись поблизу перехресть і пішохідних переходів, дотримуватися безпечної швидкості та дистанції;
  • пішоходам потрібно переходити дорогу тільки у встановлених місцях, біля наземних переходів зупиняйтеся, аби переконатися, що машини вас пропускають;
  • носіть на одязі світловідбивні флікери, які дозволять водіям заздалегідь побачити вас, та взуття, що не ковзає

У разі надзвичайної події телефонуйте «101».

У Житомирській області очікується жовтий рівень небезпечності.

Про це 25 листопада повідомила пресслужба Українського гідрометеорологічного центру.

«У північних, центральних, південних областях та Криму посилення вітру до 17-22 м/с, місцями до 25 м/с», - зазначили у гідрометеорологічному центрі.

Нагадаємо, на вихідні, 25 та 26 листопада, у Житомирській області прогнозували заморозки, а вдень – від -5 до +5 градусів за Цельсієм. У суботу опадів не було, а от у неділю синоптики прогнозують невеликий сніг, місцями пориви вітру 15-20 м/с.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2023 року в Житомирській області через сильні пориви вітру оголосили помаранчевий рівень небезпеки. Заступник директора КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради показав наслідки негоди в Житомирі. Рятувальники з самого ранку ліквідовують наслідки негоди. У Житомирській області 1256 населених пунктів та понад 200 тисяч споживачів частково або повністю без електропостачання. Вітер пошкодив електромережі, світлофори та прапор на майдані Соборному. На вечір електропостачання відновили майже 165 тисячам споживачів, ще понад 36 тисяч залишалися без світла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС погода негода попередження зима сніг вітер 
Матеріали по темі