Місто

На фронті загинув віцепрезидент Федерації шахів України, житомирянин Артем Сачук

27 November 2023, 14:35

На фронті загинув віцепрезидент Федерації шахів України Артем Сачук

Про це 27 листопада повідомляє Верховна рада України з посиланням на Комітет з питань молоді і спорту.

«Відомий шаховий діяч із перших днів повномасштабного вторгнення перебував у лавах ЗСУ. На визвольній війні проти російських окупантів загинув український воїн-доброволець Артем Сачук — відомий шаховий діяч, кандидат у майстри спорту, віцепрезидент Федерації шахів України, організатор багатьох усеукраїнських та міжнародних змагань. За час служби в ЗСУ був командиром взводу-викладачем, зампотех ЗМР, ТВО командира роти, зампотех БТГр і ТВО начальника служби РАО. Сьомого квітня 2023 року Артем Сачук був нагороджений медаллю «За військову службу Україні» за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку. Вічна памʼять Герою», - йдеться в повідомленні.

Фото зі сторінки Артема Сачука у facebook.

Зазначимо, що у 2017 році, коли була створена Агенція регіонального розвитку Житомирської області, яку заснували облдержадміністрація та обласна рада, її керівником – хедхантером, який залучатиме інвестиції в область, став житомирянин Артем Сачук. Влітку 2020 року у нього закінчився контракт, чоловік звільнився з посади керівника Агенції, втім інвестиційний напрям не полишив і займався цим, але вже в Києві. Станом на 2 вересня 2021 року Артем Сачук працював в Офісі реформ Кабінету Міністрів України.

7 вересня цього року Артем Сачук повідомляв у фейсбуці, що вже півтора року в армії.

«Рівно 1.5 року в армії. За цей час я виконував багато посад і ролей - командир взводу-викладач, зампотех ЗМР, ТВО командира роти, зампотех БТГр, тепер - ТВО начальника служби РАО. Це значить, що все майно, яке придбане на ваші гроші я ставлю на баланс своєї частини, а потім героїчними зусиллями списую (у випадку втрати, звичайно)», - писав військовослужбовець.


Скриншот зі сторінки Артема Сачука у facebook.

Федерація Шахів України повідомила, що Артем Сачук загинув 26 листопада. Сьогодні, 27 листопада, йому мало б виповнитися 39 років.

Нагадаємо, 15 червня 2020 року в інтерв’ю Житомир.info Артем Сачук розповідав про своє керівництво «Агенцією регіонального розвитку Житомирської області».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Артем Сачук загиблий військовий Сачук військовослужбовець  
Матеріали по темі