Події

Водій напідпитку на смерть збив велосипедиста у місті Житомирського району: встановлюють особу загиблого

28 November 2023, 11:57

Поліцейські проводять досудове розслідування та встановлюють особу велосипедиста, який загинув внаслідок ДТП, що сталася 27 листопада близько 15:00 у середмісті Коростишева.

Про це 28 листопада повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Попередньо, 34-річний місцевий житель, керманич автомобіля Peugeot, рухаючись вулицею Героїв Небесної сотні, здійснив наїзд на велосипедиста, який їхав у попутному напрямку», - йдеться у повідомленні.

Унаслідок ДТП керманич двоколісника отримав травми та був доставлений до лікарні. На жаль, врятувати чоловіка не вдалося.

Під час освідування було зафіксовано нетверезий стан водія Peugeot. У його крові виявлено 0,58 проміле алкоголю.

Відтак слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського райуправління затримали причетного у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині вирішується питання про оголошення йому підозри в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) КК України.

Згідно з чинним законодавством таке діяння карається ув’язненням від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий же термін.

Також правоохоронці встановлюють особу загиблого.

Його прикмети: вік близько 60 років, середньої статури. Чоловік був одягнений у кофту синього кольору, чорну куртку, брюки чорного кольору, темні черевики та чорну кепку. Пересувався на велосипеді синього кольору.

Якщо ви маєте інформацію про загиблого, а також інші відомості щодо обставин вказаної ДТП, у поліції закликають зателефонувати за номерами: (096) 325-94-26, на спецлінію 102 або зверніться до відділу поліції №2 Житомирського районного управління за адресою: м. Коростишів, вул. Різдвяна, 7.

Нагадаємо, ввечері 25 жовтня на Олевщині велосипедист потрапив під колеса трактора, внаслідок отриманих травм чоловік помер у лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2023 року в Житомирі на вулиці Шевченка під колесами вантажівки загинув 78-річний велосипедист.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Коростишів велосипедист загиблий насмерть особа встановлення особи 
Матеріали по темі